Moskova, 2018 Dünya Kupası için 8 milyar dolar harcayacak

Tarihinde ilkkez Dünya Kupası organizasyonu düzenleyecek olan Rusya'da çalışmalar sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Moskova, 2018 Dünya Kupası için 8 milyar dolar harcayacak

Tarihinde ilkkez Dünya Kupası organizasyonu düzenleyecek olan Rusya'da çalışmalar sürüyor. Moskova Belediyesi, 2018 Dünya Kupası hazırlıkları için 8 milyar 115 milyon dolarlık bütçe ayırdığını duyurdu.

2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Rusya yavaş yavaş hazırlıklara başlıyor. Bu çerçevede Moskova Belediyesi yapacağı çalışmalar ve harcanacak para miktarı hakkında bir duyuruda bulundu. Moskova Belediyesi'nin sitesinde yer alan bilgilere göre başkent kendi bütçesinden 2 milyar dolar harcayacak geri kalan para ise diğer kaynaklardan karşılanacağı belirtildi.

Ayrılan paraların yaklaşık 900 milyon dolarına Lujniki Stadyumu, Spartak ve CSKA stadyumlarının inşaatına harcanacak. Bunların içinde hazırlık sahaları da yer alıyor.

Bütçenin büyük bölümü, yaklaşık 5 milyar 400 milyon doları ise Moskova'nın alt yapısının dönüşümü için harcanacak. Bu çalışma sayesinde statlara giden yollar, çevreyolu yenilenecek. Ayrıca metro için yeni trenler alınacak.

Yaklaşık 2 milyar 600 milyon dolar ile hastaneler yenilenecek, yayın merkezi kurulacak, spor merkezleri inşa edilecek ve diğer hazırlıklar için harcanacak.

Aynı hazırlık çalışmaları 2018 Dünya Kupası maçlarının oynanacağı diğer şehirlerde başladı.

2018 Dünya Kupası maçlarının oynanacağı şehir isimleri söyle:

Moskova, Saint Petersburg, Samara, Saransk, Rostov-na-Donu, Soçi, Kazan, Kaliningrad, Volgograd, Nijniy Novgorod ve Ekaterinburg.
CİHAN

Yorumlar