Mısır’da ölen milli tekvandocu Seyithan Akbalık unutulmadı

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Tekvando Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri'nin açılış seremonisine sporcular, Mısır’da hayatını kaybeden milli sporcu Seyithan Akbalık’ın fotoğraflarının yer aldığı tişörtlerle çıkarak saygı duruşunda bu.

Google Haberlere Abone ol
Mısır’da ölen milli tekvandocu Seyithan Akbalık unutulmadı

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Tekvando Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri'nin açılış seremonisine sporcular, Mısır’da hayatını kaybeden milli sporcu Seyithan Akbalık’ın fotoğraflarının yer aldığı tişörtlerle çıkarak saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudu.

    Atatürk Spor Salonu’nda devam eden Türkiye Tekvando Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri'nin üçünc gününde açılış seremonisi yapıldı. Seremoniye Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda kalp krizi sonucu hayatını kaybeden milli sporcu Seyithan Akbalık'ın fotoğraflarının yer aldığı tişörtlerle çıktı. Seyithan için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi. Seremonide konuşan Türkiye Tekvando Federasyonu (TTF) Başkanı Metin Şahin, Avrupa Gençler Şampiyonu Seyithan Akbaba'ya Allah'tan rahmet diledi. Seyithan Akbaba'nın kederli ailesine, yakınlarına ve onu yetiştiren hocalarına başsağlığı dileyen Şahin, "Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz. Bu Allah'ın takdiridir. Bize düşen görev camia olarak Seyithan'ın hatırasını yaşatmak ve geride kalan ailesine elimizden gelen yardımı yapmaktır. 'Onun hayali bizim hayalimizdir' adlı yardım kampanyasını başlattık. Camiamızın duyarlılığıyla ailesine bir merhem olacağız. Acımız büyük ama hayat devam ediyor. Ülkemizi temsil etmeye devam edeceğiz." dedi.

    Törende şampiyonanın ilk 3 gününde sıkletlerinde dereceye giren sporculara madalyalarını Federasyon Başkanı Metin Şahin, Asbaşkan Oktay Durmaz, Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak, Federasyon Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ve Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı verdi.

Şampiyonada şu ana kadar tamamlanan 5 sıklette dereceye giren sporcular şöyle:

Erkekler 58 kilo

1. Fuatcan Aldemir (Ankara Ulaştırmaspor)
2. Serkan Tok (Üsküdar Belediyesi)
3. Hüseyin Bezci (Ankara Ulaştırmaspor)

Erkekler 63 kilo

1. Öner Ramazan Eves (İzmir Çiğli Bld.)
2. Orhan Gazi Güler (Üsküdar Belediyesi)
3. Cenk Sevinç (İzmir Büyükşehir Bld.)

Kadınlar 46 kilo

1. Merve Yazıcı (Samsun Feza Gençlik)
2. Duygu Vatansever (Bursaspor)
3. Sümeyye İloğlu (Bursa Gülsu Bld.)

Kadınlar 49 kilo

1. İpek Çidem (Nevşehir Gençlik ve Spor)
2. Seda Koçak (Ankara Sevenspor)
3. Makbule Nur Korucu (İzmir GSİM Bölge Spor)

Kadınlar 73 kilo

1. Şule Yılmaz (Ankara ASKİ)
2. Yaprak Eriş (Ankara Büyükşehir Bld.)
3. Nur Cemre Kaymak (Muğla ferdi)

CİHAN

Yorumlar