Miniklerde judonun şampiyonlar belli oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Türkiye Minikler Karate Şampiyonası sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Miniklerde judonun şampiyonlar belli oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Türkiye Minikler Karate Şampiyonası sona erdi. İki gün süren müsabakalarda kızlar ve erkekler 25 dalda birinciler belli oldu.

Atatürk Spor Salonu’nda yapılan şampiyonada 41 ilden 170 kız, 248 erkek sporcu mücadele etti. 25 dalda madalyaların dağıtıldığı şampiyonanın ilk gününde katada dereceye girenler belli oldu. Kumitede dokuz sıklette 2005 doğumlu sporcular tatamiye çıktı.

İkinci gün 10 dalda yapılan finaller nefes kesti. 2004 doğumlu sporcuların yer aldığı tatamideki mücadeleleri kalabalık bir seyirci topluluğu takip etti. Şampiyonayı izleyenler arasında Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan ve Karate Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri de vardı.

Kızlar 25 kiloda Antalya’dan Müşerref Özdemir, 30 kiloda Kırklareli’nden Karya Eylül Avşar, 35 kiloda Bursa’dan Bengisu Çelik, 40 kiloda da İstanbul’dan Sıla Paşalı şampiyon oldu.

Erkeklerde 30 kiloda Muş’tan Muhammed Taha Yıldırım, 35 kiloda Artvin’den Tolga Kurtuluş, 40 kiloda Düzce’den Şamil Akça, 45 kiloda da Sakarya’dan Melih Uras ile +45 kiloda Düzce’den Akif Arda Özdemir ilk sırada yer aldı.

İSTANBUL VE BURSA ZİRVEDE

İki gün süren müsabakalarda toplam 100 madalya dağıtıldı. 4’er altın madalya kazanan İstanbul ve Bursa ilk iki sırada yer alırken, Sakarya ve Antalya 3, Kocaeli, Kırklareli ve Düzce de 2 madalya ile bu illeri takip etti. Genel klasmanda ise İstanbul 16 madalya ile zirvede yer aldı. Madalyaların 14’ünün Sakarya’ya, 11’inin de Antalya’ya gittiği finallerde 23 il en az bir sporcusunu podyuma çıkarma başarısı gösterirken, 18 il madalyasız ayrıldı.

Minikler müsabakalarının sona ermesinin ardından Burhaniye’de karate heyecanı, 31 Ocak Cuma günü başlayacak Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ile devam edecek. Açılış seremonisi 1 Ocak Cuma günü yapılacak şampiyona, Pazar günü sona erecek.

Yıldızlar şampiyonasının ardından Teknik Kurul tarafından belirlenecek Milli takım kadrosu, Haziran ayında ülkemizde yapılacak Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’nda mücadele edecek.
CİHAN

Yorumlar