Minik şampiyonlar sınavlara ve müsabakalara birlikte hazırlanıyor

- Uşak'ta 10 yaşındaki sınıf arkadaşları Hatice Kozaklı ile Süleyman Aydemir, karatede katıldıkları birçok organizasyonda elde ettikleri derecelerle okulunun ve ilçenin gurur kaynağı olurken, hem derslerine hem de uluslararası organizasyonlara birlikte hazırlanıyorlar - Süleyman Aydemir: - "Karateyi çok seviyorum, çok çalışıyorum, antrenmanlarımı düzenli yapıyorum, şu ana kadar hiçbir rakibime yenilmedim ve yenilmekte istemiyorum" - Hatice Kozaklı: - " Karate, çok zevkli bir spor, antrenmanlarımı aksatmadan devam ediyorum, hocam ve ailemin desteğiyle hedeflerime ulaşacağım" - Antrenör Güngör: - "Süleyman ve Hatice bizim gururumuz olmaya devam ediyorlar."

Google Haberlere Abone ol
Minik şampiyonlar sınavlara ve müsabakalara birlikte hazırlanıyor


UŞAK (AA) - AYTUĞ CAN SENCAR - Uşak'ın Sivaslı ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki sınıf arkadaşları Hatice Kozaklı ile Süleyman Aydemir, karatede katıldıkları birçok organizasyonda elde ettikleri derecelerle okulunun ve ilçenin gurur kaynağı olurken, bir yandan derslerine bir yandan da hedefleri olan Avrupa ve dünya şampiyonluğuna birlikte hazırlanıyorlar.

Sivaslı Cumhuriyet Ortaokul 5. sınıf öğrencisi Süleyman Aydemir, spor kariyerine filmlerde izledikleri dövüş sporlarına merak duymasıyla, sınıf arkadaşı Hatice Kozaklı ise Süleyman'ın karatede elde ettiği başarıları örnek alarak başladı. Aydemir ile Kozaklı'nın kaderi, 2014 yılında antrenörleri Halit Dinçer Güngör'le tanışmalarıyla değişti.

Uşak Karate Özlem Spor Kulübünde kısa sürede büyük başarılar elde eden Aydemir ve Kozaklı katıldıkları birçok organizasyonda birincilik elde etti. Kulübe kayıt yaptırdıktan 18 ay sonra turnuvalara katılmaya başlayan Aydemir, Dünya Shotokan Federasyonu tarafından geçen yıl ekim ayında İstanbul'da düzenlenen 7. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası'nda 2006 doğumlular 40 kilo kategorisinde birinciliği elde etti. Aydemir, hemen ardından katıldığı Muğla'daki Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası'nda da 40 kiloda altın madalya kazanırken en son katıldığı Uluslararası Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasında birincilik elde etti.

Spor kulübüne kayıt yaptırdıktan 4 ay sonra katıldığı ilk organizasyonda birinci olan Hatice Kozaklı ise 7. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası'nda 2006 doğumlular 35 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Kozaklı ardından katıldığı Çanakkale'deki Uluslararası Gelibolu Karate Turnuvası'nda da birincilik kürsüsüne çıkarken, son olarak eylül ayında Rize'de düzenlenen Uluslararası Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasında birincilik elde etti.

Hırsları ve istekleri sayesinde bir çok başarıya imza atan minik sporculardan Aydemir'in namağlup unvanı ile 32 madalyası, Kozaklı'nın 30 madalyası bulunuyor. Milli sporcular özel bir çalışma programıyla ilk hedefleri olan Balkan Karate Şampiyonası'na hazırlanıyor.


- Namağlup şampiyon

Süleyman Aydemir, AA muhabirine açıklamada, filmlerde izlediği dövüş sahneleriyle ilgi duyduğu karateye başladıktan sonra antrenörü Halit Dinçer Güngör sayesinde birçok başarı elde ettiğini anlattı.

Uşak'a karatede ilk Türkiye birinciliğini getiren Aydemir, şunları kaydetti:

"Karateyi çok seviyorum. Dinçer hocam bana çok destek oluyor. Çok çalışıyorum, antrenmanlarımı düzenli yapıyorum. Şuana kadar hiçbir rakibime yenilmedim ve yenilmekte istemiyorum. Hedefim, Avrupa ve dünya şampiyonu olabilmek. Bu yönde çalışmalarıma ara vermeden devam ediyorum. Okulumu aksatmıyorum. Hatice'yle aynı sınıftayız, derslerimize birlikte çalışıyoruz. Derslerimde da başarılı olduğuma inanıyorum. Karate, çok zevkli bir spor, herkesin bu sporu yapmasını isterim. Onlar da benim gibi başarılar elde etsinler. Türkiye'yi temsil etmek çok güzel bir duygu."


- Okul hayatında da başarılı

Minik sporcu Hatice Kozaklı ise severek yaptığı sporun yanı sıra eğitim hayatında da başarılara imza atarak geçen yıl 4. sınıflar arası düzenlenen deneme sınavında Türkiye birinciliği elde etti.

2 yılda birçok başarıya imza atan Kozaklı ilk hedefinin Balkan şampiyonluğunu elde etmek olduğunu belirterek, "Karateyi seviyorum. Arkadaşım sayesinde başladım bu spora. Süleyman ile birlikte sınavlara çalışıyoruz aynı zamanda karate organizasyonlarına birlikte hazırlanıyoruz. Birlikte çalışmamız bizim başarımızı arttırıyor. Spordaki disiplinli çalışmamız derslerimde ve sınavlarımda başarılı olmamı sağlıyor. Antrenmanlarımı aksatmadan devam ediyorum. Hocam ve ailemin desteğiyle hedeflerime ulaşacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenlenen her müsabakaya katılarak birincilik kürsüsüne çıkmayı amaçladığını ifade eden, minik sporcu Kozaklı şunları söyledi:

"Farklı şehirlerde müsabakalar oluyor. Hepsine gidemiyorum. Gidemediğim zaman üzülüyorum çünkü birinci olacağımı biliyorum. Bu sporu yapmaktan çok zevk alıyorum. Başarı elde ettiğimde çok seviniyorum, ailem benimle gurur duyuyor. Balkan şampiyonu olmak istiyorum. Bunu başarmak için elimden geleni yapacağım."


- Gelecek vadediyorlar

Antrenör Halit Dinçer Güngör ise kentin en küçük milli sporcuları olan ve gelecek vadeden Aydemir ve Kozaklı'yı özel olarak yetiştirdiklerini belirtti.

Süleyman'ın kulübe gelmeye başladıktan sonra kısa süre içerisinde grubun en iyisi olduğunu anlatan Güngör, "Uşak'ta karate 1985'te başladı, o zamandan beri Türkiye şampiyonu olan yoktu. Süleyman, Uşak'a karatede ilk Türkiye birinciliğini getiren sporcu oldu. Hatice'de Süleyman'ın başarılarını görerek bu spora başladı ve oda kısa sürede başarılara imza attı. Sporcularımız derslerinde birlikte çalışarak başarılı oluyorlar, aynı başarıyı spordaki disiplinli çalışmalarını sürdürerek gösteriyorlar. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Minik sporcularımız yaşlarına göre olgun ve hayatla olan mücadelelerinde hiç vazgeçmeden yoluna devam ediyorlar." ifadelerine kulandı.

Minik sporcuların bir çok başarıya imza attığını anlatan Güngör, Süleyman ve Hatice'nin emeklerin karşılığını aldıkları madalyalarla verdiğini ifade eden Güngör, "Onlar gururumuz olmaya devam ediyorlar. Her gün antrenmanlarını aksatmadan yapıyorlar. Bu onların başarılı olmalarının bir etkeni. Onların en büyük destekçileri aileleri. Sporcuların daha çok tecrübe kazanabilmeleri için sürekli karate turnuvalarına katılmaları gerekiyor. Tabi bunun için maddiyat gerekiyor. Hatice bazı müsabakalara katılamıyor. Ailesinin maddi durumu iyi değil. Bu yüzden bu sporcuları kaybetmek istemiyoruz. Umarım Uşak bu minik sporculara destek olur, sahip çıkar." diye konuştu.



Yorumlar