Mindere olimpiyat altınıyla veda etmek istiyor

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan milli güreşçi Cenk İldem, 2020 olimpiyatlarında altın madalya alarak kariyerini sonlandırmayı amaçlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mindere olimpiyat altınıyla veda etmek istiyor

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen stil 98 kiloda bronz madalya kazanan 30 yaşındaki milli güreşçi Cenk İldem, 2020 olimpiyatlarında altın madalya kazanarak minderdeki kariyerini sonlandırmak istediğini açıkladı.

İldem, zorlu bir olimpiyat süreci geçirdiklerini, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi nedeniyle müsabakalara stresli gittiklerini söyledi.

Olimpiyatlara katılan sporcuların üzerilerine düşen vazifenin bilincinde olduğunu ve güreşte 5 madalya kazandıklarını dile getiren İldem, hemşehrisi Taha Akgül'ün olimpiyatlarda altın, kendisinin ise bronz madalya kazandığını ve bunu Sivas'a getirmekten gurur duyduklarını ifade etti.

Sivas'ın güreşteki başarısıyla tarih yazmış bir il olduğuna işaret eden İldem, bu başarıları devam ettirdikleri için ayrıca mutlu olduklarını, gelecekte de nice madalyalar ve nice zaferlerle yurda gelmeyi arzuladıklarını aktardı.

İldem, olimpiyatlara 2 ay kala sakatlık yaşadığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Her zaman kürsünün basamağında olan bir sporcuydum ve orada madalya alacağıma inanıyordum. Gittim, madalyamı aldım. Tokyo olimpiyatlarında altın madalya alıp güreş hayatıma son vermek istiyorum. Tabi ona kadar 3 kez dünya, 4 kez Avrupa şampiyonası olacak. Bizim savaşımız ve mücadelemiz sürecek. Bize inananlara nice başarılar, şampiyonluklar getirmeye devam edeceğiz inşallah."

"Onların başarısını tekrarlamak istiyoruz"

Sivas'ın güreşte Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya ve Taha Akgül gibi örnek alınacak önemli isimler yetiştirdiğini vurgulayan İldem, "Örnek almaktan ziyade, onların başarılarını tekrarlatmak, o mutlulukları, sevinçleri tekrar yaşatmak bizim amacımız. Her alanda bayrak için mücadele ettiğimiz için kanımız ve terimizin son damlasına kadar çalışıp başarılar elde etmek istiyoruz. Sivas tarihinde spor olarak güzel şeyler yaşamış, biz de bunu devam ettirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Cenk İldem, olimpiyatlarda güreşte madalya alınca ülke olarak rahatladıklarını da dile getirerek, "Altın madalya eksikliğimiz vardı ve Taha kardeşime çok büyük görev düştü. Onun altın madalya almasına kendimiz almış kadar sevindik, tüylerimiz diken diken oldu. Çok şükür Rio'da İstiklal Marşımızı okuttu. Bir sporcu için çok ayrı bir gururdu. Biz orada bir aile gibiyiz ve Taha'nın altın madalya alması gurur verici." ifadelerini kullandı.

Amatör branşların profesyonel sporların biraz gölgesinde kaldığına da dikkati çeken İldem, amatör branşlar içerisinde en iyisinin güreş olduğunu, her geçen gün iyiye gittiğini ve daha da iyi olacağına inancının tam olduğunu söyledi.

İldem, genç güreşçilere ısrarla çalışmalarını, hiçbir zaman umutlarından ve mücadelelerinden geri kalmamalarını tavsiye etti.

Yorumlar