Millilerde ilk hedef çeyrek final

- A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun: "2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ilk hedefimiz çeyrek final oynamak" - "Madalya yarışının içerisinde kalmak için çaba gösterip, grupta ilk dörde girmeye çalışacağız" - "(FETÖ'nün darbe girişimi) Ülkemizin çok büyük bir olay atlattığını gördük, çok üzüldük ancak sonrasında insanların birleşmesinden ve ülkemize sahip çıkmasından dolayı çok sevindik" - Milli basketbolcu Olcay Çakır: "Fransa maçını kazanıp, önümüze bakacağız"

Google Haberlere Abone ol
Millilerde ilk hedef çeyrek final


İSTANBUL (AA) - ELİFNUR ÇOLAK - Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2016 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ekrem Memnun, ilk hedefin çeyrek final oynamak olduğunu ve bunun için çok mücadele edeceklerini söyledi.

Ekrem Memnun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gruptan çıkabilmek ve olimpiyat yarışının içerisinde kalmak için çok çalıştıklarını dile getirerek, "Çok motiveyiz ve bundan sonrası için ilk hedefimiz çeyrek final oynamak. Madalya yarışının içerisinde kalmak için çaba gösterip, grupta ilk dörde girmeye çalışacağız." dedi.

Olimpiyat kadrosunu 14'e düşürüp, küçük detayları ve eksikleri tamamlayarak Rio'ya gideceklerini aktaran Memnun, sözlerine şöyle devam etti:

"Hazırlık maçlarından sonra kadroyu şekillendireceğiz. Ufak tefek sakatlıklarımız oluyor, oyuncuların durumlarına bakacağız. Çok zorlu rakiplerimiz var ama biz tamamen kendimize odaklandık. Funda Nakkaşoğlu'nu kadrodan çıkardık. ABD'den Türkiye'ye getirelim ve Türk basketboluyla tanıştıralım istedik, öyle de oldu. Olimpiyat, dünyanın en iyi 12 basketbol takımının oynadığı bir turnuva. Herkes orada başarılı olmak istiyor ve herkes en iyi kadrosuyla hazırlanmış şekilde gelecek. En iyi durumda Rio'da bulunmak istiyoruz."


- "Nevriye oynamasa da kadroda yer alacak"


Ekrem Memnun, Nevriye Yılmaz'ın yaşadığı sakatlık nedeniyle iki haftadır antrenman yapamadığının altını çizerek, "Umut ediyoruz ki olimpiyatlara yetişecek. Nevriye oynasa da oynamasa da mutlaka kadromuzda yer alacak. Onun orada bulunması, takımdaki liderliği bizi her zaman yukarı taşıyor. Olimpiyatlara kadar devamlı hazırlanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Nevriye Yılmaz'ın olimpiyatlar sonrası kariyerini sonlandırmak istemesiyle ilgili henüz kendisinden bir şey duymadığını anlatan Memnun, "Nevriye ne karar verirse versin saygı duyarım ama şahsi görüşüm hala basketbol oynayabilir. Kendisiyle bu konuyu hiç konuşmadım ama bana sorarsa, 'oyna' diyeceğim." şeklinde görüşlerini aktardı.

Ekrem Memnun, turnuva başlamadan önce 2 Ağustos'ta Rio de Janeiro'da bir hazırlık maçı daha yapabileceklerini ve o karşılaşmada her şeyi görme fırsatı bulacaklarını belirtti.


- Darbe girişimine tepki


A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun, Türkiye'de 15 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen başarısız darbe girişimiyle ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"O akşam biz Slovenya'da kamptaydık. Bilgi alamadık, çok tedirgin olduk, ne olduğunu hiç anlayamadık. Ülkemizin çok büyük bir olay atlattığını gördük, çok üzüldük ancak sonrasında insanların birleşmesinden ve ülkemize sahip çıkmasından dolayı çok sevindik. İnşallah böyle günler bir daha yaşanmaz, hepimiz bu ülkede mutluluk ve kardeşlik içerisinde yaşamaya devam ederiz."


- Olcay: "En iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz"


A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın genç oyuncusu Olcay Çakır ise zor bir süreç yaşadıklarını ve olimpiyat için son çalışmaları yaptıklarını kaydederek,"Yüklenme dönemindeyiz. Maçlarımızı oynuyoruz, ağırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rio için en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

İlk maçlarını Fransa ile oynayacaklarının altını çizen 23 yaşındaki basketbolcu, "Bizim için Fransa maçının ilk olması sıkıntı, çünkü ilk maç nasıl başlarsa turnuvanın her zaman öyle gideceğine inanırız. Fransa maçını kazanıp önümüze bakacağız. Artık olimpiyatlara giden iyi bir takım var. Elimizden geleni yapıp, Rio'da Türkiye'yi temsil edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar