Milliler, İngiltere maçına hazır

- A Milli Futbol Takımı, İngiltere maçı öncesindeki son çalışmasını, müsabakanın oynanacağı City of Manchester Stadı'nda yaptı

Google Haberlere Abone ol
Milliler, İngiltere maçına hazır


MANCHESTER (AA) - 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıkları kapsamında yarın deplasmanda İngiltere ile karşılaşacak A Milli Takım çalışmalarını tamamladı.

Fransa'da 10 Haziran'da başlayacak şampiyona öncesinde İngiltere ile Manchester kentinde özel maç yapacak milli takım, son çalışmasını Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde, maçın oynanacağı City of Manchester Stadı'nda yaptı.

Isınma hareketleriyle antrenmana başlayan milliler, dar alanda top kapma ve sınırlı alanda taktik çalıştı. İdman, açma-germe egzersizleriyle sona erdi.

Sakatlığı nedeniyle tedavisi devam eden Mehmet Topal, fizyoterapist eşliğinde takımın kamp yaptığı otelde çalıştı.

Almanya Futbol Federasyonundan Türk asıllı hakem Deniz Aytekin'in yöneteceği karşılaşma yarın TSİ 19.15'te başlayacak.


- Gol teknolojisi ve yeni kurallar test edilecek


Milli takımın İngiltere'yle yapacağı maçta FIFA'nın da onayıyla, gol çizgisi teknolojisi kullanılacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, iki ülkenin futbol federasyonlarının anlaşmasıyla bu uygulamanın yarınki maçta geçerli olacağı bildirildi.

Ayrıca, futbol oyun kurallarında 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek değişikliklerin, Uluslararası Futbol Birliği Kurulundan (IFAB) alınan özel izinle İngiltere-Türkiye maçında da geçerli olacağı kaydedildi.

Kural değişiklikleri arasında, ceza sahasındaki bariz gol pozisyonlarında yapılan faullerde, futbolcunun kırmızı yerine sarı kartla cezalandırılması, penaltı atışında kaleciyi yanıltan oyuncuya ve çizgiyi erken terk eden kaleciye sarı kart gösterilmesi, su molalarının zorunlu hale getirilmesi, başlama vuruşunun geriye doğru yapılması, maç başlamadan önce futbolculara kırmızı kart gösterilebilmesi ve bu şekilde oyun dışı kalan oyuncunun yerine bir başkasının geçmesi gibi yenilikler yer alıyor.

Yorumlar