Milli yüzücü Viktoria, Rio'ya gitti

- Kadınlar 100 ve 200 metre kurbağalama ile 200 ve 400 metre karışıkta olimpiyat mücadelesi verecek milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, antrenörü Sergei Bondar ile Rio'ya hareket etti

Google Haberlere Abone ol
Milli yüzücü Viktoria, Rio'ya gitti

ANKARA (AA) - 2016 Rio Olimpiyatları'nda 4 kategoride Türkiye'yi temsil edecek milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Brezilya'ya gitti.

Viktoria, antrenörü Sergei Bondar ve ekibiyle 5 Ağustos'ta başlayacak oyunlar öncesi uyum sağlayabilmek için Rio'ya hareket etti.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlar 100 ve 200 metre kurbağalama ile 200 ve 400 metre karışıkta yarışacak Viktoria'nın iyi bir durumda olduğunu belirterek, "Avrupa Şampiyonası'ndan sonraki süreci çok iyi değerlendirdik. Viktoria, çok değerli bir sporcu, en iyi sonuçları elde edeceğine inanıyorum." dedi.

Türkiye'nin olimpiyat tarihinde yüzme branşında yarı finali olmadığını vurgulayan Bozdoğan, "Viktoria'dan final bekliyoruz ama yarı final bile yüzse tarih yazacak. Viktoria gibi diğer sporcularımız Nezir Karap, Nida Eliz Üstündağ ve Ekaterina Avramova da yarı final yüzebilecek sporcular. Tabii bu spor ve son dakikaya kadar kesin bir şey söylemek doğru değil. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz." diye konuştu.

Bozdoğan, federasyon olarak Nezir, Nida Eliz ve Ekaterina ile birlikte, 2 Ağustos'ta Rio'ya gidecek Türk kafilede yer alacaklarını söyledi.

2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye, yüzme branşında, kadınlar 100 ve 200 metre kurbağalama ile 200 ve 400 metre karışıkta Viktoria, erkekler 400 metre serbestte Nezir Karap, kadınlar 200 metre kelebekte Nida Eliz Üstündağ ve kadınlar 200 metre sırtüstünde Ekaterina Avramova ile temsil edilecek.

Yorumlar