Milli voleybolcu Yeliz Başa, tekrardan Tokya'ya transfer oldu

Geçtiğimiz sezon Güney Kore'nin Hyundai Hillstate takımında forma giyen milli oyuncu Yeliz Başa, 2012-2013 sezonunda forma giydiği Japonya'nın NEC Red Rockets takımına yeniden transfer oldu.    Şu anda 2014 CEV Avrupa Ligi'nde...

Google Haberlere Abone ol
Milli voleybolcu Yeliz Başa, tekrardan Tokya'ya transfer oldu

Geçtiğimiz sezon Güney Kore'nin Hyundai Hillstate takımında forma giyen milli oyuncu Yeliz Başa, 2012-2013 sezonunda forma giydiği Japonya'nın NEC Red Rockets takımına yeniden transfer oldu.

    Şu anda 2014 CEV Avrupa Ligi'nde mücadele eden ve geçtiğimiz hafta sonu oynadığı Bulgaristan maçlarını 3-0 kazanarak 6. Ayak maçları öncesinde finale yükselmeyi garantileyen A Bayan Voleybol Milli Takımı'nda pasör çaprazı olarak oynayan 1987 doğumu ve 1.88 metre boyundaki Yeliz Başa, yeni sezonda tekrar Japonya'da oynayacak.

    İki sezon önce Beşiktaş'tan Japonya'ya transfer olan ve bu ülkeye giden ilk Türk voleybolcu olarak tarihe geçen Yeliz Başa, bir sezonluk ayrılığın ardından yeniden Tokyo'ya geri döndü.

    Transferi ile ilgili açıklama yapan Yeliz Başa, "Bir yıl aradan sonra Japonya'ya döndüğüm için çok mutluyum. NEC benim ailem gibi oldu. Tekrar NEC forması ile mücadele edeceğim için çok mutluyum, bana bu şansı veren kulüp yöneticilerime ve antrenörüme teşekkür ederim. Hedefimiz 2 sezon önceki gibi şampiyonluk, bunun için takım arkadaşlarımla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza inanıyorum. Şuan Türk Milli takımı ile birlikteyim ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. İlk hedefimiz olan Avrupa Şampiyonası elemelerine katılmaya hak kazandık. İkinci hedefimiz olan Avrupa Ligi'nde lider olarak finale doğru ilerliyoruz. Üçüncü hedef ise Grand Prix'de en iyi dereceyi almak. Son sözüm ise NEC taraftarına, onlara tekrar kavuşmak için sabırsızlanıyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar