Milli Takım'ın Hollanda ve Lüksemburg maçları kadrosu açıklandı

A Milli Takım'ın Hollanda ve Lüksemburg maçları aday kadrosu belli oldu. Silah krizi sonrası kadro dışı bırakılan Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak ise milli formayı yeniden giyecek.

Google Haberlere Abone ol
Milli Takım'ın Hollanda ve Lüksemburg maçları kadrosu açıklandı
A Milli Takım'ın Hollanda ve Lüksemburg maçları namzet kadrosu belirgin oldu. Silah krizi sonrası kadro dışı bırakılan Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak ise ulusal formayı tekrardan giyecek.

A Milli Futbol Takımı’nın, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda 28 Mart Cumartesi günü deplasmanda Hollanda ile yapacağı maçla, 31 Mart Salı günü Lüksemburg ile oynayacağı hususi karşılaşmanın namzet kadrosu açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan izahatya göre, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda ile oynanacak maçın namzet kadrosuna 25 futbolcu çağırdı. Aday kadroya Fenerbahçe’den 6, Galatasaray ve Bursaspor’dan beşer, Beşiktaş, İstanbul Başakşehir ve Bayer Leverkusen’den ikişer, Trabzonspor, Saint-Etienne ve Feyenoord’dan da birer oyuncu çağrı edildi.

Fatih Terim, Hollanda maçının namzet kadrosuna şu oyuncuları çağırdı:

Kaleci: Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir), Fehmi Mert Günok (Fenerbahçe) ve Harun Tekin (Bursaspor)

Savunma: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Şener Özbayraklı (Bursaspor), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Mahmut Tekdemir (İstanbul Başakşehir), Serdar Aziz (Bursaspor), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Caner Erkin (Fenerbahçe), Hakan Kadir Balta (Galatasaray)

Orta saha: Gökhan Töre (Beşiktaş), Volkan neşeli (Bursaspor), Ozan Tufan (Bursaspor), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Hamit Altıntop (Galatasaray), Selçuk İnan (Galatasaray), Mehmet Ekici (Trabzonspor), Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Olcay Şahan (Beşiktaş), Alper Potuk (Fenerbahçe)

Forvet: Mevlüt Erdinç (Saint-Etienne), Umut Bulut (Galatasaray), Burak Yılmaz (Galatasaray), Kazım Kazım (Feyenoord)


Bu arada sarı kart cezalısı Arda Turan’ın (Atletico Madrid) yanı dizi Eren Albayrak (Çaykur Rizespor), Kaan Kanak (Eskişehirspor) ve Enes Ünal’ın (Bursaspor) ise 31 Mart Salı günü Lüksemburg ile yapılacak hususi maçın kadrosuna dahil edileceği bildirildi.

Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak kadroda


Almanya’nın Bayer Leverkusen takımında forma giyen Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak, tekrardan A Milli Takım’a çağrı edildi. Kampta Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ile yaşadıkları hadise sonrası ulusal formadan ırak kalan Hakan ve Ömer, Fatih Terim’in sebebi ile yine ay-yıldızlı ekibin kadrosuna alındı. Bu arada Feyenoord’da sergilediği performansla dikkatleri üstüne çeken Kazım Kazım da 3 yılı aşkın bir sürenin arkasından A Milli Takım’a çağrıldı. Öte yandan, İstanbul Başakşehir’den Mahmut Tekdemir, Bursaspor’dan Şener Özbayraklı ve Enes Ünal, Eskişehirsporlu Kaan Kanak ile Çaykur Rizesporlu Eren Albayrak, ilk defa A Milli Takım namzet kadrosuna çağrı edildi.

A Milli Takım'ım programı

Hazırlıkları için 22 Mart Pazar akşamı Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde toplacak A Milli Takım, müsabakalar öncesinde dört gündelik kamp için 23 Mart Pazartesi günü Almanya’nın Marienfeld kasabasına gidecek. 26 Mart Perşembe gününe kadar çalışmalarını burada sürdürecek ay-yıldızlılar, karayoluyla Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a geçecek. Milli takım, 27 Mart Cuma günü Amsterdam Arena’da yapacağı antrenmanla Hollanda karşılaşmasının hazırlıklarını tamamlayacak. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, tıpkı gün statta matbuat toplantısı düzenleyecek. Amsterdam Arena’nın ev sahipliği yapacağı Hollanda-Türkiye karşılaşması, cumartesi günü TSİ 21.45’te başlayacak. Milliler, Lüksemburg ile oynayacağı hususi maç için 29 Mart Pazar günü uçakla bu ülkeye geçecek ve tıpkı gün Henri Dunant Stadı’nda antrenman yapacak.
Ay-yıldızlılar, maç öncesindeki son çalışmasını 30 Mart Pazartesi günü yarışmanın oynanacağı Josy Barthel Stadı’nda gerçekleştirecek. Fatih Terim, antrenman öncesi düzenlenecek matbuat toplantısında soruları cevaplayacak. Josy Barthel Stadı’ndaki Lüksemburg-Türkiye karşılaşması, salı günü TSİ 21.15’te başlayacak. A Milli Takım kafilesi, karşılaşmanın derhal arkasından Türkiye’ye dönecek.

İlişkili Haber

Kaynak: FANATİK

Yorumlar