Milli sporcular Mutlu ve Kayaalp öğrencilerle bir araya geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Büyük Adımlar" projesi kapsamında olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu ile Grekoromen Avrupa Şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp, Çorum'da öğrencilerle bir araya geldi. Çorum Kredi Yurtlar...

Google Haberlere Abone ol
Milli sporcular Mutlu ve Kayaalp öğrencilerle bir araya geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Büyük Adımlar" projesi kapsamında olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu ile Grekoromen Avrupa Şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp, Çorum'da öğrencilerle bir araya geldi.

Çorum Kredi Yurtlar Kurumu'nda düzenlenen panele katılan milli sporcular, başarı hikayelerini üniversiteli öğrencilerle paylaştı. Moderatörlüğünü sunucu Erdoğan Arıkan'ın yaptığı panele, millileri dinlemek için çok sayıda öğrenci katıldı.

Renkli simasıyla öğrencileri zaman zaman güldüren halterci Halil Mutlu, olimpiyatlara gittikleri zaman, güreş mi daha fazla madalya alacak yoksa haltermi? Çünkü kendilerinin toplayacağı madalyaların ülke sıralamasında çok önemli olduğunu söyledi.

Mutlu, ''Geçmişimi hissediyorum ama bugünü yaşatan bir kardeşim var yanımda. Şuanda gerçekten alkışlanması gereken Rızad'dır. Biz bu heyecanı zamanında yaşadık. Genç kardeşlerimizi izlerken aynı heyecanı yaşıyoruz. Ama kıskanıyorum izlerken. Lisanslı sporcu sayımız gerçekten çok fazla. Ama yarışmalara baktığımız zaman gerçekten sizlerin yüzünü güldürebilecek, bir takım oluşturamadık. Bunda bizlerinde çok büyük payı var.'' dedi.

Rıza Kayaalp ise 10 yaşında ana babadan ayrıldığını şimdi ise hayallerini gerçekleştirdiğini ifade etti. Kayalp, ''Ülkemize madalyalar kazandırıyoruz. Hedef koyuyoruz kendimize. Arkadaşlar da kendilerine hedef koysun. Halil abi de çok basarılı. 10 yıl sonra değil 100 yıl sonra da anılacaktır. Aldığı madalyalar boyundan büyük. Ben de 25 yaşındayım. Ne kadar çok madalya alabilirsem alacağım.'' diye konuştu.

İlk Milli Takım'da iken kuralların değiştiğini de anlatan milli sporcu Kayaalp, iki dakika iki dakika geldiğini belirterek, ''Tabi bunun 30-30 saniyesi de yerde. Sonradan da bir takımın içerisinde değişiklikler oldu. Çok kısa zamanda puan alınmıyordu. Kimse riskse girmiyordu. Ben bir sıfır olsun benim olsun diyordum başta, tabi çok eleştiriler de oluyordu bana, çünkü onlarca belki yüzlerce maçı, bir sıfır bir sıfır yenmişimdir rakiplerimi. Çünkü bir puan aldıktan sonra başka bir oyuna giremiyorduk. Riskse yapamıyorduk. Çok kısaydı zaman. Bu tabi biraz seyirci zevkini de düşürdü. Basının ilgisini de çok düşürdü. Yani uluslararası spor kanalları da uzaklaştı. Bizim halkımız da uzaklaştı çünkü kimle konuşsak bu nasıl güreş, itiş kakış oldu iyice diyorlardı. Olimpiyatlardan çıkarılması gündeme geldi. Fifa kendini yeniledi. Bir nevi 2005 ten önceki kurallara gidildi. Yeni kurallar getirildi. Şuan bol puanlı çok teknikli bir güreş ortaya çıktı. İzleyenler de zevk almaya başladı.'' ifadelerini kullandı.

Mikrofonu tekrar alan Halil Mutlu, her yarışmayı ilk yarışma gibi çıktığını belirterek, ''Ben bir tek son yarışmamı hatırlıyorum. Ben madalya altın sayısını bilmiyorum, derdim. Hüseyin ağabeyimiz den öğrendim. 75 falan dedi. Büyük turnuvalarda 30 madalyam var." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar