Milli kürekçiler, Rio'da Enes Kuşku için yarışacak

- Kürek Milli Takımı Başantrenörü Akıcı: "2016 Rio Olimpiyatları'nda Enes için yarışacağız" - Milli kürekçi Hüseyin Kandemir: "Enes Kuşku ile bir ilki başarmıştık" - Milli kürekçi Cem Yılmaz: "Her zaman kendi kendime 'keşke olimpiyatlara Enes gitseydi' diyorum"

Google Haberlere Abone ol
Milli kürekçiler, Rio'da Enes Kuşku için yarışacak


İSTANBUL (AA) - SÜHA GÜR - 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek Kürek Milli Takımı'nın başantrenörü Recep Selim Akıcı ve sporculardan Hüseyin Kandemir ile Cem Yılmaz, Rio'da, Sakarya'da trafikte yaşanan tartışmada kasık ve sol bacak adalesinden bıçaklanan milli kürekçi Enes Kuşku için yarışacaklarını söyledi.

Recep Selim Akıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enes'in yaşadığı talihsiz olaydan sonra yerine Hüseyin Kandemir ile en iyi uyumu sağlayacak sporcu olan Cem Yılmaz'ı seçtiklerini hatırlattı. Bu olaydan herkesin ders alması gerektiğini dile getiren Akıcı, olimpiyatlarda mücadele etmenin hem sporcular hem de antrenörler için hayati bir an olduğunu aktardı.

Uzun zamandır olimpiyatlar için çalıştıklarını ve seçmelerde kürek sporunda dünyanın en önemli ülkelerine karşı başarılı olduklarını ifade eden Akıcı, "Enes'in o ekip içerisinde pozisyonu çok farklıydı. Olimpiyat kotası alan ekibimizin çok güçlü tarafları vardı. Başarılı olacaklarına emindik. O açıdan bu olayın camiamızda büyük bir yıkıntısı var. Enes bu talihsiz olay sonucunda olimpiyat dışında kalınca, yerine seçim yapmaya mecbur kaldık. Olimpiyatlarda, Enes için yarışacağız. Tüm camianın gönlü onunla atıyor. Olimpiyatlara katılma aşamasında çok büyük katkısı vardı." diye konuştu.

Akıcı, en az hasarla, en güçlü şekilde Türkiye'yi temsil edecek ekibi hazırladıklarını ve eksikleri gidermek için üç haftalık bir süreleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Olimpiyat kotasını aldık. Oradan çıkmak final çekmek kadar önemli bir yarışmaydı. Gücümüzü orada gösterdik. Herkes Rio'da şansımız olduğunu kabullendi. Bütün dereceler ve teknik analiz onu gösteriyordu fakat herkesin malum olduğu bu talihsiz saldırı sonucunda sporcumuz Enes Kuşku, yetiştirilemeyecek derecede ağır bir şekilde yaralandı. İkinci bir ismin bildirilmesi gerekiyordu ve biz bu görev için en uygun kişi olarak Cem Yılmaz'ı değerlendirdik. Her şey hızla gelişti. Beraber antrenmanlara yeni başladık. İyi bir gidişatımız var. Olimpiyatlarda başarılı olacağımızdan umutluyuz."


- "Madalya almak istiyoruz"


Milli kürekçi Hüseyin Kandemir de yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini ve kazandıkları olimpiyat vizesini almanın oldukça zor olduğunu vurgulayarak, "Enes Kuşku ile bir ilki başarmıştık. Yaşanan bu talihsiz olay özellikle beni çok üzdü." dedi.

Enes ile dört yıldır beraber çalıştıklarını ve bu emeğin akabinde olimpiyat vizesi almanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Hüseyin, "Yaşanan talihsiz olay, bu kadar hazırlık ve emeğin boşa gitmesi, hepimizi üzdü ancak hayat devam ediyor. Antrenörümüzün analizi doğrultusunda Cem ile ekip olduk. Önümüzde yaklaşık 20 günlük bir süre mevcut. Bu süre boyunca daha fazla çalışıp uyum yakalamak istiyoruz. Eğer bunu başarırsak, orada önce finale kalıp sonra madalya almak istiyoruz." şeklinde görüşlerini belirtti.

Hüseyin Kandemir, olimpiyatlarda Enes Kuşku ve Türkiye için mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.


- "Keşke olimpiyatlara Enes gitseydi"


Enes Kuşku'nun yerine olimpiyatlara katılacak Cem Yılmaz ise, yaşanan olaya çok üzüldüklerini söyledi.

Cem, Enes'in yerine olimpiyatlarda mücadele edecek olmanın kendisinde buruk bir sevinç yaşattığını bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Hazırlıklar oldukça iyi gidiyor. Zaten milli takımda olan bir sporcuydum. Verilen görevi layıkıyla yerine getireceğim. Orada öncelikli hedefimiz finale kalmak ve daha sonra madalya için yarışmak. Benim için olimpiyatlara katılmak sürpriz oldu. Her zaman kendi kendime 'keşke olimpiyatlara Enes gitseydi' diyorum. Enes Kuşku için yarışacağım."

Yorumlar