Milli güreşçiler ilk gün 3 bronz madalya kazandı

Polonya’da start alan Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda boy gösteren milli mayolardan Emre Demircan, Murat Ertürk ve Yusuf Can Zeybek, rakiplerini mağlup ederek bronz madalya kazandılar ve Avrupa 3.’sü oldular.Türkiye, Avrupa Şampiyonası’na...

Google Haberlere Abone ol
Milli güreşçiler ilk gün 3 bronz madalya kazandı

Polonya’da start alan Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda boy gösteren milli mayolardan Emre Demircan, Murat Ertürk ve Yusuf Can Zeybek, rakiplerini mağlup ederek bronz madalya kazandılar ve Avrupa 3.’sü oldular.

Türkiye, Avrupa Şampiyonası’na madalyalar ile başladı. Katoviçe’de ilk gün mindere çıkan sporculardan 50 Kg’da Emre Demircan, 3-5 müsabakasında Alman rakibi Viktor Lopez’i 11-2 mağlup ederek bronz madalyayı boynuna geçirdi. Gün boyunca başarılı bir performans sergileyen Milli sporcu Murat Ertürk, 74 Kg’da Azeri Omarov Gadjimurad karşısında minderden 4-2’lik skorla galip ayrıldı ve bronz madalyaya uzanan isim oldu.

96 Kg’da Ay-yıldızlı mayo giyen genç pehlivan Yusuf Can Zeybek ise, Romen güreşçi Caras Vlad’ı d ize getirerek Avrupa 3.’sü oldu. Bronz maçına çıkan bir diğer milli güreşçi Mehmet Ali Daylak, Ermeni rakibine şanssız bir şekilde mağlup olarak bronz madalyanın kapısından döndü. Avrupa Şampiyonası’nın ikinci gününde mindere çıkacak Serbest Stil Genç Milli Güreşçiler ve rakipleri şu şekilde:

55 Kg - Barış Kaya & (Moldova),

66 Kg - Haydar Yavuz & (Litvanya)

84 Kg - Fatih Erdin & (Macaristan)

120 Kg - Yunus Emre Dede & (Yunanistan) CİHAN

Yorumlar