Milli güreşçi Duyum’un bronz madalyası gümüş oldu

Mayıs ayında Bulgaristan’da gerçekleştirilen Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ay-yıldızlı mayo ile mücadele eden ve serbest stil 46 kiloda Avrupa üçüncüsü olan milli güreşçi Cabbar Duyum’un bronz madalyası, aynı siklette...

Google Haberlere Abone ol
Milli güreşçi Duyum’un bronz madalyası gümüş oldu

Mayıs ayında Bulgaristan’da gerçekleştirilen Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ay-yıldızlı mayo ile mücadele eden ve serbest stil 46 kiloda Avrupa üçüncüsü olan milli güreşçi Cabbar Duyum’un bronz madalyası, aynı siklette ilk sırada yer alan Rus İsmail Gadzhiev’in dopingi çıkması sonucunda gümüş madalyaya dönüştü.

15-20 Temmuz 2014 tarihleri arasında Slovakya’da organize edilecek Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası öncesinde Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından sevindirici bir haber geldi.

2 ay önce Bulgaristan’ın Samokov şehrinde yapılan Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 46 kiloda Türkiye'yi temsil eden başarılı sporcu Cabbar Duyum, sergilediği üst düzey performans neticesinde bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü olmuştu. FILA, müsabakaların ardından yaptığı doping kontrolü sonucunda o siklette altın madalyayı boynuna geçiren Rus güreşçi İsmail Gadzhiev’in yasaklı madde kullandığını tespit ederek kendisini 2 yıl boyunca uluslararası müsabakalarda men etti.

Bu kararın ardından 46 kiloda ikinci olan Azerbaycanlı sporcu Elvin Namazov altın madalyanın sahibi olurken milli güreşçi Cabbar Duyum ise gümüş madalya elde etti ve Avrupa ikincisi oldu. Kürsünün üçüncü sırasına da Ukraynalı Mykola Chaban ile birlikte Makedonyalı Elmedin Sejfulau yerleşti.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, yıldız sporcu Cabbar Duyum’u tebrik ederek Dünya Şampiyonası öncesinde moral ve motivasyon açısından önemli bir haber aldıklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar