"Milli görevim bitmedi"

- Güneydoğu'da gazi olan paralimpik okçu Sadık Savaş, vatan borcunu milli formayla ödüyor - Milli sporcu Sadık: "Milli takım formasını ilk giydiğim anı unutamam. O an vatan borcumu ödemeye devam edeceğim, diye düşündüm ve çok gururlandım"

Google Haberlere Abone ol
"Milli görevim bitmedi"


ANKARA (AA) - GÖZDE ŞAHİN - Güneydoğu'da vatani görevini yaparken yaralanarak gazi olan paralimpik okçu Sadık Savaş, vatan borcunu milli takım formasıyla mücadele ederek ödemeye çalıştığını söyledi.

Milli sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'ta 2008'de gerçekleştirilen Güneş Operasyonu'nda belinden yaralandığını ve omuriliğinin zarar gördüğünü ifade etti.

Arkadaşlarının tavsiyesiyle 2010 yılında okçuluğa başladığını anlatan Sadık, katıldığı her yarışmada ayrı bir tecrübe kazandığını belirtti.

Ankara'daki milli takım kampında, 11-21 Haziran tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek 2016 Rio Paralimpik Oyunları kota yarışlarına hazırlandığını bildiren Sadık, şunları söyledi:

"Milli takım formasını ilk giydiğim anı unutamam. O an vatan borcumu ödemeye devam edeceğim, diye düşündüm ve çok gururlandım. Milli formayı terletmek ve ülkemi temsil etmek gurur verici. Bu hisler bana başarı elde etme yolunda güç veriyor. Vatanıma bir şeyler katma yolunda mücadeleme devam edeceğim. O anı düşündüğümde bugün yine aynı heyecanı yaşıyorum."

Çek Cumhuriyeti'ndeki organizasyonda, 2016 Rio'ya kota almayı hedeflediğini dile getiren 28 yaşındaki Sadık, "İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Hayallerimi gerçekleştirmek için çok çalışıyorum. Giydiğim milli takım formasının hakkını vermek istiyorum. Henüz milli görevim bitmedi." ifadelerini kullandı.

Okçuluğun kendisinde bir tutkuya dönüştüğünü anlatan paralimpik sporcu, "Özel merakım ve bu sporla ilgilenen arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine okçuluğu seçtim. İyi ki seçmişim, hayatıma çok şey kattı." diye konuştu.

Doğru bir teknikle hedefi vurabilmek için düzenli çalışmak gerektiğini vurgulayan Sadık Savaş, engellilere okçuluğu tavsiye etti.

Yorumlar