Milli cimnastikçi Tutya Yılmaz'ın hedefi büyük

- Mersin'deki Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda altın madalya kazanan 17 yaşındaki Tutya Yılmaz, 2016 Rio Olimpiyatları'nda finali hedefliyor - Tutya Yılmaz: "Türkiye'yi Rio'da temsil etmek gurur verici bir şey. Türkiye adına giden en genç kız sporcuyum, 17 yaşındayım. Bu beni endişelendirmiyor, mutluluk ve gurur veriyor"

Google Haberlere Abone ol
Milli cimnastikçi Tutya Yılmaz'ın hedefi büyük


MERSİN (AA) - SEZGİN PANCAR - Dünya Cimnastik Federasyonu tarafından Mersin'de organize edilen Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda altın madalya elde eden 17 yaşındaki Tutya Yılmaz, Türkiye olimpiyat kafilesinin "en genç kız sporcusu" unvanıyla gideceği 2016 Rio Olimpiyatları'nda başarısını sürdürmek istiyor.

İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan Ragusa kentinde 2014 yılında düzenlenen Akdeniz Gençler Şampiyonası'nda denge aletinde altın madalya kazanan Yılmaz, Mersin'de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda da kendisine güvenenleri haksız çıkarmadı.

Olimpiyatlar öncesinde en önemli organizasyonlardan biri olarak gösterilen kupada yine denge aletinde altın madalyaya uzanarak Türk bayrağını göndere çektiren 17 yaşındaki sporcu, kızlar vault, yer hareketleri ve asimetrik paraleldeki performanslarıyla da alkış aldı.

Tutya Yılmaz, hedefleriyle ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Mersin'deki organizasyondan mutlu ayrıldığını ifade ederek, "Mersin'deki şampiyona benim için iyi geçti. Burada, kendi ülkemde birinci olmak benim için çok güzel bir şey." dedi.

Rio Olimpiyatları için nisan ayında yine Rio'da düzenlenen müsabakalarda kota aldığını anımsatan Yılmaz, "Olimpiyatlarda çok güzel yarışmak istiyorum. Hedefim finale kalmak. Cimnastikte finale kalmak, ilk 8'e girmek çok büyük bir başarı." diye konuştu.

Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek en genç kız sporcu olmaktan dolayı gurur duyduğunu vurgulan Yılmaz, "Türkiye'yi Rio'da temsil etmek gurur verici bir şey. Türkiye adına giden en genç sporcuyum, 17 yaşındayım. Bu beni endişelendirmiyor, mutluluk ve gurur veriyor." ifadelerini kullandı.

Henüz çok genç olduğunu yineleyen Yılmaz, Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonalarında da Türkiye'yi temsil ederek, büyük başarılar elde etmeyi hedeflediğini anlattı.

Yorumlar