Milli boksörlere efor testi

- Boks Federasyonu, 2016 Rio Olimpiyatları'na vize alan sporculardan Mehmet Nadir Ünal ve Batuhan Gözgeç'i Eryaman TOHM'da efor testinden geçirdi - Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç: "Geçmişte bu çalışmalar ihmal edildi ama biz teknolojik ve bilimsel yöntemlerin uygulanmasına önem veriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Milli boksörlere efor testi

ANKARA (AA) - 2016 Rio Olimpiyatları'na vize alan milli boksörlerden Mehmet Nadir Ünal ve Batuhan Gözgeç efor testinden geçirildi.

İki milli sporcu, Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) teste tabi tutuldu. Kota alan diğer sporcular Adem Kılıççı, Onur Şipal ve Ali Eren Demirezen'in ise teste daha sonra gireceği bildirildi.

Testleri takip eden Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte bu çalışmaların ihmal edildiğini vurguladı.

Olimpiyatlara kota alan 5 sporcuya 100 günlük bir çalışma programı uygulamaya başladıklarını kaydeden Eyüp Gözgeç, "Oyunlara yaklaşık 90 gün kaldı. Artık gün sayıyoruz." diye konuştu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 18 Haziran'da başlayacak 2016 Rio Olimpiyatları Dünya Elemeleri'nde 5 sporcuyla daha kota mücadelesi vereceklerini belirten Gözgeç, "Bakü'de kota sayımızı artırmaya çalışacağız. Vize alan sporcuların hazırlıkları yoğun şekilde sürüyor. Çalışmalarımızı, teknoloji ve bilimle de destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sporculara yaptıkları ölçümler sayesinde, performanslarındaki iniş ve çıkışları görebildiklerini dile getiren Gözgeç, "Hangi periyotlarda iyiyiz, hangi periyotlarda düşüyoruz, ona bakılıyor. Bunlar çok gerekli çalışmalar. Teknik analizler yapılacak ve bize sonrası için yön verecek. Geçmişte bu çalışmalar ihmal edildi ama biz teknolojik ve bilimsel yöntemlerin uygulanmasına önem veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Zamanın azaldığını kaydeden Gözgeç, şunları söyledi:

"Bakü'deki dünya elemelerine 1 ay süremiz kaldı. Orada 1 ya da 2 vize alıp sporcu sayımızı artırabiliriz. Kadınlarda yarın Kazakistan'da başlayacak Dünya Şampiyonası'ndan da 1 vize gelebilir. Oyunlar için 7 ya da 8 kota alabiliriz. Bu bağlayıcı olmamalı, sporda her an her şey değişebilir. Biz sayıyı artırmaya ve 5'in üzerine çıkarmaya çalışıyoruz."


















Yorumlar