Milli boksörler olimpiyat vizesi peşinde

- Milliler, AIBA Dünya Olimpiyat Eleme Müsabakalarında 5 sıklette mücadele edecek - Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç: "Amacımız mümkün olan en çok kotayı kazanmak ve ülkemizi Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil etmek"

Google Haberlere Abone ol
Milli boksörler olimpiyat vizesi peşinde


ANKARA (AA) - Milli boksörler, Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde düzenlenen son kota müsabakaları için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de mücadele edecek.

Milliler, AIBA Dünya Olimpiyat Eleme Müsabakalarında 5 sıklette olimpiyat vizesi alabilmek için ringe çıkacak.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Bakü'de yarın başlayacak ve 25 Haziran'da sona erecek müsabakaların, Rio öncesi son ve en önemli organizasyon olduğunu belirterek, daha önce kazanılan 5 kotanın üzerine burada yeni kotalar almak istediklerini söyledi.

Elemelere 105 ülkeden 469 sporcunun katıldığını ifade eden Gözgeç, "Avrupa kıtasını kapsayan elemeleri Samsun'da düzenlemiş ve orada 3 kota alma başarısı göstermiştik. Daha önce de Adem Kılıçcı ve Onur Şipal, Rio'ya katılma hakkı elde etmişti. Bakü'de de 5 sıklette ringe çıkacağız. Amacımız mümkün olan en çok kotayı kazanmak ve ülkemizi Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil etmek." ifadelerini kullandı.

Sporcuların iyi bir kamp dönemi geçirdiğin altını çizen Gözgeç, "Eleme müsabakalarında 52 kiloda Selçuk Eker, 56 kiloda İbrahim Gökçek, 60 kiloda Volkan Gökçek, 75 kiloda Önder Şipal ve 91 kiloda Seyda Keser ringe çıkacak. Seyda hariç sporcularımızın sıkletinde ilk beşe girenler kota alıyor. Seyda'nın ringe çıkacağı 91 kiloda ise sadece birinci olan sporcu Rio'ya vize alabilecek. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum." diye konuştu.


Yorumlar