Milli boksör, gözünü altın madalyaya dikti

- Milli boksör Elif Güneri, ayağı kırıldığı için katılamadığı son Avrupa Şampiyonası'ndan bu kez altın madalyayla dönmeyi hedefliyor - Elif Güneri: "Amacım, bayrağımızı göndere çektirerek, altın madalyayı kazanmak"

Google Haberlere Abone ol
Milli boksör, gözünü altın madalyaya dikti

ZONGULDAK (AA) - GÖKHAN YILMAZ - Kazakistan'ın başkenti Astana'da 19-27 Mayıs'ta düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda bronz madalya kazanan Elif Güneri, 2014'te sağ ayağı kırıldığı için katılamadığı Avrupa Şampiyonası'ndan bu yıl altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı derecelerle, bu yılki Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nın iddialı isimlerinden biri olan 28 yaşındaki Elif Güneri, hedefine ulaşabilmek için ringlerde azimle yumruk sallamaya devam ediyor.

Elif Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunun çok hareketli geçtiğini ve spora her zaman ilgi duyduğunu söyledi.

Milli sporcu, 11 senelik boks hayatına birçok madalya sığdırdığını anlatarak, "İki yıl önce çok iyi bir sezon geçiriyordum. Madalya ümidi taşıyan sporculardan biriydim. Avrupa Şampiyonası'na iki gün kala sağ ayağım kırıldı, şampiyonaya gidemedim. Bu beni çok üzmüştü. Ama hiçbir zaman isyan etmedim. Daha çok çalışıp Allah'a şükrettim." diye konuştu.


- "Tam hız şampiyonaya hazırlanacağım"


Elif, son olarak bu yılki Dünya Şampiyonası'ndan bronz madalya kazanarak döndüğünü anımsatarak, şöyle konuştu:

"Burada çok iyi ülkelerle dövüşerek dünya üçüncüsü oldum. Hatta çeyrek final maçımda 2014'ün dünya ikincisi, iki numaralı seribaşı Hint rakibimi yendim. Yarı final müsabakasında Avustralyalı Kaye Scott'a 2-1 yenildim. Biraz da farklı bir maçtı benim için. Şampiyon olabilecek kapasitedeyken üçüncülük kazandım. Fakat bu beni yıldırmadı ve küstürmedi. Önümde kasım ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası var. Öncelikle burada başarılı olmak istiyorum. Tam hız şampiyonaya hazırlanacağım. Amacım bayrağımızı göndere çektirerek, ülkemizi en iyi şekilde temsil edip altın madalyayı kazanmak. Bunun için antrenmanlara ara vermeden devam ediyorum. Antrenörüm eşliğinde günde bazı zamanlar çift antrenman yapıyorum. Sabah 1,5, akşamsa 2,5 saat çalışarak kendimi formda tutmaya çalışıyorum."


- En büyük amacı gençlere boksu sevdirmek


Zonguldak Çaycuma Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak da görev yaptığını ifade eden milli boksör, arta kalan zamanlarını boksa gönül veren gençlerle antrenman yaparak geçirmeye çalıştığını dile getirdi.

Elif, küçük bir semtte büyümesine rağmen ülkesini en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Boksu bıraktığımda arkamda çok güzel bir gençlik bırakmak istiyorum. Çaycuma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde 25 öğrenciye gönüllü olarak boks dersi veriyorum, antrenmanlar yapıyoruz. Burada altyapıyı kurarak, ülkemize olimpiyatlarda altın madalya getirecek sporcular yetiştirmek istiyorum. En büyük amacım ülkemizin geleceği olan gençlere boksu tanıtmak, sevdirmek ve içlerinden şampiyon çıkarmak. İnşallah bu konuda başarılı olabilirim."

Öğrencilerden Umut Aydın (18) da Elif hocayı kendilerine örnek aldıklarını kaydederek, "Onun yolundan giderek ülkemize madalyalar kazandırmayı amaçlıyoruz. Bize boksun sadece dövüş sporu değil, mücadele, hırs ve azim olduğunu göstermeye çalışıyor. Bu nedenle boksa başladığımdan beri kendimi daha dinç ve zihni açık olarak görüyorum. Bu normal hayatıma da yansıdı." diye konuştu.

Yorumlar