Milli boksör, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sözü tuttu

- Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda 3. olan milli sporcu Şennur Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şampiyonada dereceye gireceğine yönelik verdiği sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyor - Şennur Demir: - "Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğim sözü yerine getirmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Milli boksör, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sözü tuttu

BARTIN (AA) - SELİM BOSTANCI - Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda 3. olan milli sporcu Şennur Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde katıldığı resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şampiyonada dereceye gireceğine yönelik verdiği sözü tutabilmenin sevincini yaşıyor.

Kazakistan’ın başkenti Astana'da 19-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenen şampiyonada +81 kiloda bronz madalya kazanan Bartın Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Şennur Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona öncesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen resepsiyona katıldığını söyledi.

Davete katılmaktan büyük onur duyduğunu vurgulayan Şennur Demir, "Cumhurbaşkanımız bana 'Bartın'dan böyle şampiyonlar çıkıyor mu?' diye sordu. Ben de 'Sizlerin sayesinde, kazandırdığınız spor tesisleri ve sporcu fabrikaları sayesinde geçmiş dönemlere göre çok daha üst düzey başarılı sporcular çıkıyor ve önemli dereceler elde ediyor' dedim." ifadelerini kullandı.

Şennur Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bartın'dan şampiyonların çıkmasından duyduğu mutluluğu aktardığını belirterek, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımıza Kazakistan'daki Dünya Boks Şampiyonası'nda derece sözü vermiştim. Gönül isterdi ki şampiyon olayım ama üçüncü oldum. Dünya üçüncülüğümü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğim sözü yerine getirmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum."


- "Bundan sonraki hedefim altın madalya"


Geçen yıl Şanlıurfa'da düzenlenen şampiyonada Türkiye 3'üncüsü olduğunu ancak burada ön çapraz bağlarında yaşanan kopma sonrası yaklaşık bir yıl ringlere ara vermek zorunda kaldığını anlatan Şennur Demir, şunları kaydetti:

"Sakatlığım süresince hastane odalarında hep ringe çıkacağım günü düşündüm. Hedefimde hep 2012'de Polonya'da aldığım Avrupa ikinciliği ve 2013'te Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki çeyrek final derecemi daha da yükseltmek vardı. Hep bu hedefle çalıştım ve Kazakistan’daki şampiyonada dünya üçüncüsü oldum. Son dönemdeki çalışmamız bizi altın madalyaya yaklaştırdı ama olmadı. Bundan sonra inşallah daha iyi çalışıp, altın madalyayı kazanacağım."


Yorumlar