Milli Atletler Dünya Şampiyonası’nda piste çıkıyor

Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde yeni bir döneme giren Türk atletizmi, sezonun en önemli uluslararası yarışlarından birinde boy gösterecek.

Google Haberlere Abone ol
Milli Atletler Dünya Şampiyonası’nda piste çıkıyor

Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde yeni bir döneme giren Türk atletizmi, sezonun en önemli uluslararası yarışlarından birinde boy gösterecek. 142 ülkenin katılımıyla Polonya’nın Sopot kentinde 7-9 Mart tarihlerinde düzenlenecek Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’yi Gamze Bulut, Ali Kaya ve İlham Tanui Özbilen temsil edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde olimpiyatlarda başarı hedefleyerek yeni bir döneme giren Türk atletizmi, sezonun en önemli yarışlarından olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda piste çıkıyor. Türkiye'yi, 1500 metre Olimpiyat İkincisi Gamze Bulut, 10 bin metre Avrupa Gençler Şampiyonu Ali Kaya ve 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ikincisi İlham Tanui Özbilen temsil edecek.

FATİH ÇİNTİMAR: SPORCULARIMIZA GÜVENİYORUZ

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, sezona 'Hedef Rio' sloganı ile başladıklarını belirterek, "Sporcularımıza en iyi imkanları sağlayarak şampiyonalara katılmalarını sağlıyoruz." dedi.

Atletizm Federasyonu olarak 2014 yılını en iyi şekilde değerlendireceklerini de belirten Çintimar, "Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda üç sporcu ile yer alacağız. Fakat, önümüzdeki dönemde sporcu sayımızı artırarak ve olimpiyatlara 2,5 yıl kala Türk atletizmini daha yukarılara taşıyarak şampiyonalardan en iyi sonuçlarla dönmek istiyoruz. Ay-yıldızlı atletlerimizin bu yılı iyi değerlendirerek başarılar kazanacağına inanıyorum." diye konuştu.

KORAY ÖZTÜRKLER: TÜRK ATLETİZMİNDE YENİ DÖNEMİ BAŞLATTIK

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız himayesinde Türkiye Atletizm Federasyonu ile yürüttüğümüz projede, 2016 Olimpiyatları'nda atletizmde fark yaratacak bir gelişme hedefliyoruz. Bu gelişme sürecinde de dünya şampiyonaları, uluslararası anlamda sporcuların performanslarını göstereceği en önemli yer. İnanıyorum ki atletlerimiz dallarında en iyi sonuçları alarak ülkemizi gururlandıracak. Şimdiden her birine başarılar diliyorum." dedi.

Atletlerin koşu programı ise şu şekilde açıklandı:
Gamze Bulut’un yer alacağı 1500 metre yarışlarının finali 8 Mart Cumartesi Türkiye saati ile 20.00’de koşulurken, İlham Tanui Özbilen’in koşacağı 1500 metre erkekler finali de aynı gün 21.00’de gerçekleşecek.

Ali Kaya’nın yarışacağı 3000 metre erkekler finalleri ise 9 Mart Pazar saat 17.10’da başlayacak. Oyuncularımız finale yükselmek için ilk gün eleme serilerinde yer alacak.
CİHAN

Yorumlar