Milena Rasic VakıfBank'ta

Transfer döneminin hızlı ekibi VakıfBank, Fransa'nın RC Cannes takımında forma giyen Milena Rasic'i kadrosuna kattı. Dış transferde Robin de Kruijf ve Sheilla Castro'nun ardından sözleşme imzalanan Rasic, önümüzdeki sezon VakıfBank forması...

Google Haberlere Abone ol
Milena Rasic VakıfBank'ta

Transfer döneminin hızlı ekibi VakıfBank, Fransa'nın RC Cannes takımında forma giyen Milena Rasic'i kadrosuna kattı. Dış transferde Robin de Kruijf ve Sheilla Castro'nun ardından sözleşme imzalanan Rasic, önümüzdeki sezon VakıfBank forması giyecek.

VakıfBank, dış transferde dünyaca ünlü yıldızlar Sheilla Castro ve Robin de Kruijf'un ardından üçüncü hamlesini Sırp yıldız Milena Rasic'i kadrosuna katarak yaptı. Orta oyuncu mevkiinde oynayan 1990 doğumlu Milena Rasic, önümüzdeki sezon sarı siyahlı formayı giyecek.

Kariyerine Sumadija AV Belgrad Takımı'nda başlayan Milena, 2007'de Dinamo Pancevo ile ilk resmi sözleşmesini imzaladı. 2010-2011 sezonunda Fransa'nın RC Cannes Takımı'na transfer oldu ve burada dört sene boyunca hem lig hem de kupa şampiyonluğu yaşadı. Kariyerinde birçok bireysel başarı da bulunan Sırp yıldız, Fransa Ligi'nde son dört sezon en iyi orta oyuncu seçilme başarısı gösterdi.

VakıfBank'a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Milena Rasic, "Türkiye ve VakıfBank hakkında çok olumlu referanslar aldım. Burada yaşamak ve VakıfBank için mücadele etmek benim için keyifli olacak. Takım halinde bizim için tek bir hedef olacak, o da her kulvarda şampiyonluk. Asla ikincilikle yetinemeyiz." dedi.

Türkiye Ligi ve Avrupa'da çok güçlü rakipleri olduğunu ancak onlara karşı mücadele etmeye hazır olduğunu vurgulayan Rasic, ayrıca Sırbistan formasıyla Türkiye'ye karşı oynamanın da her zaman zor ama keyifli olduğunu belirtti.

Kendini en çok zorlayan oyunculardan biri olan Gözde Sonsırma ile de artık aynı takımda oynayacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sırp yıldız, "Burayla ilgili çok güzel şeyler duydum ve kendi hikayemi burada devam ettirmek istiyorum. Bize takım olarak destek verecek insanları da mutlu etmek için elimizden geleni yapacağımızdan herkes emin olsun." şeklinde konuştu.

VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren ise "Başarıda istikrarı hedefleyen bir kulüp olarak, bu yıl da takımımıza dünyanın en iyi oyuncularını katmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teknik ekibimizin istekleri doğrultusunda, Robin de Kruijf ve Sheilla Castro'nun ardından dünyanın en önemli orta oyuncularından biri olan Milena Rasic ile anlaştık. Kendisinin takımımıza büyük katkı sağlayacağından eminiz." dedi.

MİLENA RASİC KİMDİR?

25 Ekim 1990 tarihinde Sırbistan'ın Pancevo şehrinde dünyaya gelen Milena, voleybola 12 yaşında Sumadija AV Belgrad Takımı'nda başladı. İlk profesyonel sözleşmesini 2007 yılında Dinamo Pancevo ile imzaladı ve 3 yıl boyunca bu takımın formasını giydi.

2010-2011 sezonunda Fransa'nın RC Cannes Takımı'na geçen başarılı orta oyuncu, asıl çıkışını bu takımda yaşadı. 4 sezon boyunca takımının değişmez ismi olmayı başaran Rasic, üst üste 4 lig ve kupa şampiyonluğu sevinci yaşadı. Aynı takımla CEV Şampiyonlar Ligi'nde 2010 yılında bronz, 2012'de ise gümüş madalya kazanan oyuncu, 2014-2015 sezonu öncesinde VakıfBank'a transfer oldu. 193 cm boyunda olan Milena Rasic, 312 cm smaç ve 293 cm blok yüksekliğine sahip.

Oyuncunun, Sırbistan mili takımı ile kazandığı sayısız başarılar arasında 1 Avrupa şampiyonası şampiyonluğu, 3 Avrupa ligi şampiyonluğu ve 2 World Grand Prix üçüncülüğü ön plana çıkıyor. Milli takımıyla birlikte 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda da yer alan Milena Rasic'in kazandığı bireysel ödüllerden bazıları şunlar:

World Grand Prix: En İyi Hücum Eden Oyuncu (2011)

World Grand Prix: En İyi İkinci Orta Oyuncu (2013)

Fransa Ligi: En İyi Orta Oyuncu (2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014)

CİHAN

Yorumlar