Mihriban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sözü tuttu

- Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda gülle atmada 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde eden Mihriban Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sözü tutmanın sevincini yaşıyor - Paralimpik atlet Mihriban: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan bana, 'Mihriban sen halledersin az bir mesafe kalmış, sen atarsın' demişti. Ben kazandığım bu kotayı Cumhurbaşkanımıza hediye ediyorum" - "Olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim"

Google Haberlere Abone ol
Mihriban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sözü tuttu


ANKARA (AA) - GÖZDE ŞAHİN - Uluslararası Parali̇mpi̇k Komi̇tesi̇ (IPC) Avrupa Atleti̇zm Şampi̇yonası’nda kadınlar gülle atmada 11.32’li̇k derecesiyle 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na gitmeye hak kazanan Mihriban Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği sözü tutmanın gururunu yaşıyor.

Mihriban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'da elde ettiği dereceyle verdiği sözü tuttuğunu belirterek, daha iyi sonuçlar alabilmek için çok çalışacağını söyledi.

Avrupa Atleti̇zm Şampi̇yonası’na gi̇tmeden önce Cumhurbaşkanlığı Külli̇yesi̇’ndeki resepsi̇yona katıldığını hatırlatan Mihriban, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyi̇p Erdoğan sporcularla ayrı ayrı ilgilendi̇. Sayın Cumhurbaşkanımız ile konuşma imkanı buldum. Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanımız Bi̇rol Aydın da kendi̇si̇ne, 'Mi̇hri̇ban’ın çok az bi̇r mesafesi̇ kaldı. İnşallah kotayı alacak' dedi̇. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan bana, 'Mihriban sen halledersin az bir mesafe kalmış, sen atarsın' demişti. Ben kazandığım bu kotayı Cumhurbaşkanımıza hediye ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sporculardan desteğini esirgemediğini anlatan Mihriban, "Bizler de aldığımız güzel derecelerle kendisini sevindirdiğimizi umuyorum." ifadesini kullandı.


- "Rio'da en güzel şekilde ülkemi temsil edeceğim"


Rio için yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdüren 20 yaşındaki̇ paralimpik atlet, "İki yıllık yoğun çalışmamın karşılığını aldım. Olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim." dedi.

Ri̇o Parali̇mpi̇k Oyunları’nda en iyi̇ mesafeyi̇ atarak Türkiye'ye altın madalyayla dönmek istediğini belirten Mihriban, şöyle konuştu:

"Gümüşhane Kız Meslek Li̇sesi̇’ndeki̇ beden eği̇ti̇mi̇ öğretmeni̇mi̇n yönlendi̇rmesi̇yle atleti̇zme başladım. Ai̇lemin sporla ilgi̇lenmem konusunda desteği̇ni̇ aldım. Ancak ailem gülle atmaya gücümün yetmeyeceği̇ni̇, başarılı olamayacağımı düşündü. Şampi̇yonalara katılıp iyi̇ derecelerle döndüğümü gördükleri̇nde onlar da başaracağıma inandı."


- Hediye bilekliğin uğuruna inanıyor


Mihriban, antrenörü Zübeyde Yıldız'ın hediye ettiği bilekliğin kendisine uğur getirdiğine inandığını bu nedenle yarışmalarda bileğinden çıkarmadığını anlattı.

Antrenörünün gülle atma branşını sevmesinde olumlu bir etkisinin olduğunu dile getiren Mihriban, "Zübeyde hocam her zaman benim yanımda durdu. Beni çok iyi anlıyor. Hediye ettiği bilekliği yarışlarda hiç çıkarmıyorum. Bana uğur getirdiğine inanıyorum. Rio'ya götürüp, orada da takacağım." ifadelerini kullandı.


Yorumlar