Michel Platini: Euro 2020 Finali'ni İstanbul’da izlemek isterim

UEFA Başkanı Michel Platini, futbolda düzenlenecek ve henüz yeri belirlenmeyen Euro 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Finali'ni İstanbul’da izlemek istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Michel Platini: Euro 2020 Finali'ni İstanbul’da izlemek isterim

UEFA Başkanı Michel Platini, futbolda düzenlenecek ve henüz yeri belirlenmeyen Euro 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Finali'ni İstanbul’da izlemek istediğini söyledi.

UEFA Başkanı Michel Platini CNN International’a konuştu ve 2020 yılında Avrupa Futbol Şampiyonası Finali’nin Türkiye’de oynanmasını arzu ettiğini belirtti.

UEFA Başkanı Michel Platini futbola dair merak edilen konular hakkında CNN International’a konuştu. 2020 Dünya Kupası’ndan, FIFA Başkanlığı adaylığına, kale arkasına fazladan hakem yerleştirilmesinden değişen Euro 2020 formatı ve kupa finaline ev sahipliği yapmasını istediği ülke olanTürkiye’ye kadar pek çok konuda soruları cevapladı.

"GÜZEL BİR ÜLKEDE, BİR HAFTALIK BİR FESTİVALLE OYNANACAK YARI FİNAL, İSTANBUL GİBİ"

UEFA Başkanı Platini, Fransa’da, 24 takımla oynanacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ardından, 2020 şampiyonası yarı final ve final karşılaşmalarını İstanbul’da izlemek istediğini belirtirken, "Türkiye, ülkeme (Euro 2016 oylamasında) 6-5 yenildi. Uzun zamandır Avrupa Şampiyonası, Olimpiyat Oyunları için teklif veriyorlar. Büyük bir ülkede, güzel bir ülkede, bir hafta sürecek bir festivalle yarı final oynanacak… İstanbul gibi." diyerek İstanbul’a atıfta bulundu.

Euro 2020’ye tek bir ülkenin ev sahipliği yapması yerine, Eylül ayında gerçekleştirilecek bir oylama ile açıklanacak stadyumlar ile şampiyona 13 farklı Avrupa şehrinde oynanacak. Bu pan-Avrupa formatı, Platini’nin turnuvanın 60. “doğumgününü” imleme yolu. Ayrıca eski bir Juventus oyuncusu olan Platini, Türkiye’nin finale ev sahipliği yapmasını istiyor.

"TOPU GÖRMEK İÇİN MÜKEMMEL BİR KAMERAYA İHTİYACIMIZ YOK"

Platini CNN International’a; "Topun çizgiyi geçip geçmediğini ve penaltı olup olmadığını tespit edecek daha fazla hakem olmasını tercih ederim." dedi.

"Topu görmek için mükemmel bir kameraya ihtiyacımız yok” derken Kale Çizgisi Teknolojisi (KÇT) sistemine olan felsefi karşı çıkışını "Şampiyonlar Ligi için çok pahalı” diyerek belirtti ve UEFA başkanları ve hakem komitesinin fikir birliği ile Fransa’da yapılacak olan Euro 2016’da kullanılabileceğini ekledi.

KÇT’nin Şampiyonlar Ligi maçlarında kullanımının yaklaşık 52 milyon Euro tutarında olabileceğini söyleyen Platini, "Bu milyonlarca Euro’yu futbolun genç oyuncuları için, futbol oynayabilecekleri yapılar oluşturabilmek için, çim saha futboluna harcamayı tercih ederim." dedi.

PLATİNİ’NİN TARTIŞMALI FIFA BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

2007 yılından beri UEFA başkanı olan Platini’nin, futbolun küresel yönetim birimi FIFA’nın başkanlığına 2015 yılında adaylığını koyması da tartışma konusu olurken konuyla ilgili olarak CNN International muhabirine şunları söyledi:

"Bunları o kadar da düşünmedim, çünkü çok meşgulüm ve bunlar çok uzakta görünen durumlar. Bundan bir yıl sonra ne olacağını bilemeyiz. Avrupa ulusal birliği ile görüşmem gerekiyor, seyahat etmem gerekiyor ve bunu düşünmeye ayıracak zamanım yok.

Burada UEFA'da çalışıyorum. Pek çok projemiz var... Bu işten sonra belki FIFA’yı düşünürüm... Bilmiyorum."
CİHAN

Yorumlar