Michal Kadlec: Sonuna kadar savaşacağız

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası'ndaki kendi tesislerinde yaptığı antrenmanlarla sürdürürken oyunculardan da iddialı açıklamalar geliyor. Geçtiğimiz sezonda bekleneni veremediği için eleştirilen Michal Kadlec,...

Google Haberlere Abone ol
Michal Kadlec: Sonuna kadar savaşacağız

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası'ndaki kendi tesislerinde yaptığı antrenmanlarla sürdürürken oyunculardan da iddialı açıklamalar geliyor. Geçtiğimiz sezonda bekleneni veremediği için eleştirilen Michal Kadlec, kulüp televizyonuna iddialı açıklamalarda bulundu. Michal Kadlec, yeni sezonda sonuna kadar savaşacaklarını belirterek 4. yıldızı kendilerinin takacağını iddia etti.

Michal Kadlec, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da sonuna kadar savaşarak, şampiyon olmak istediklerini söyledi. Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri'nde sürdüren Fenerbahçe'nin Çek oyuncusu Michal Kadlec, Fatih Demirkol'un hazırlayıp sunduğu 'Günün Röportajı' programına konuk oldu.

Öncelikle kamp sürecine değinen Kadlec, ardından da gelecek sezon içinde taraftarlara sonuna kadar savaşacaklarının sözünü verdi. İlk olarak kamp sürecine değinen Çek oyuncu, "Geçen yılda takımla birlikte burada kamp yapmıştım. Bildiğim bir ortam. Sürekli değişen bir hava durumu var ama burayı her açıdan harika buluyorum. Antrenmanlar, tesis ve yemekler harika. Her şey mükemmel. Geçen yıl olduğu gibi bu sezona da burada başladık ve umarım sezon sonunda yine şampiyon oluruz." dedi.

Geçtiğimiz günlerde çekilen 2014-2015 sezonu fikstür ve ilk haftada oynayacakları Kardemir Karabükspor maçıyla ilgili soruya Kadlec, "Bizim sahaya ve kendi yapacağımız işe konsantre olmamız gerekiyor. Bazen fikstür için avantaj veya dezavantaj yorumunda bulunabilirsiniz. Sahada maçları kazanmadıkça fikstürün hiçbir önemi kalmaz. Benim için işler sahada bitiyor. Galatasaray, Beşiktaş ya da Trabzon'la nerede oynadığınızın bir önemi yok. Böyle konulara takılmak bizler için doğru değil. Bizim için rakip ve yer fark etmez. Her maça kazanmak için çıkacağız. Sezon sonunda şampiyonluğu da istiyoruz." cevabını verdi.

PASI DİEGO, GOLÜ DE MESUT ÖZİL ATTI, BİZ KAYBETTİK

Bundesliga'da Diego Ribas'la karşılıklı oynadıklarını ve çok kaliteli bir isim olduğunun altını çizen başarılı oyuncu, oynadıkları bir maçı da hatırlatarak şunları söyledi:

"Almanya'da Diego ile karşılıklı oynadık. Diego, Werder Bremen de oynarken biz Almanya Kupası'nda karşı karşıya geldik. Pası Diego, golü de Mesut Özil atmıştı ve biz o maçı 1-0 kaybetmiştik. Ben bu maçı hala hatırlıyorum. Onun dışında Diego çok büyük bir oyuncu. Çok kaliteli bir isim. Böyle bir oyuncunun aramızda olmasından dolayı ben çok büyük mutluluk yaşıyorum. Bizim 10 numara pozisyonunda oynayacak bir oyuncuya ihtiyacımızın olduğunu düşünüyordum. Asist ve gol atma özelliği olan, tekniği ve kalitesi yüksek zeki oyuncu. Takımımıza sezon boyunca yardımcı olacak."

Sezonu şampiyonlukla noktalamak istediklerini söyleyen Michal Kadlec, "Fenerbahçe açısından hiçbir şey değişmezse iyi olur, çünkü biz şampiyon olduk. Diğer takımlardan üstün olan istatistiklerle şampiyonluğa uzandık. Aynı istatistiklerle, aynı mücadeleyi sergilersek bizim açımızdan çok iyi olacak." diyerek, şunları söyledi:

"Gelecek sezonda bizi yenmek isteyen rakiplerimiz olacak. Sezon sonunda şampiyonluğu istiyoruz. Geçen sezon sonunda yaşadığımız mutluluğu tekrarlamak ve tamamen sahada işimize konsantre olup, sezon sonunda şampiyonluğu taraftarımıza yaşatabilmek için sonuna kadar savaşmak istiyoruz. Tabi ki futbolda bilemezsiniz bazı şeyleri. Bir sezon çok iyi performans ortaya koyarsanız, diğer sezon o performansı ortaya koyamayabilirsiniz. Futbolda 2-3 sezon üstün performansı koruyabilmek, o kadar da kolay değildir. Ama biz bunu yapmaya çalışacağız. Sonuna kadar savaşıp, sezon sonunda şampiyonluk coşkusunu hep birlikte yaşamak istiyoruz."

Çek Cumhuriyeti'nin katılamadığı Dünya Kupası'nda Almanya'yı desteklediğini ifade eden Çek yıldız, gelecek sezon içinse sarı lacivertli taraftarlara şu mesajı gönderdi:

"En güzel mesajı sahada alabileceğimiz galibiyetlerle vereceğimizi düşünüyorum. Hayatımda gördüğüm en mükemmel taraftar grubu. Onların nasıl bir atmosfer yarattığını, neler yapabileceğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Sadece Kadıköy'de değil bazen tesislere geliyorlar. Deplasmanlarda bizi destekliyorlar. Onun dışında dışarıda bizi gördüklerinde yanımıza geliyorlar. Şampiyonluk kutlamalarında yaratılan o mükemmel atmosfer, onlarla birlikte o atmosferi tekrar yaşamak istiyoruz. Sezon sonunda o mutluluğu taraftarlara yeniden yaşatmak için elimizden geleni yapacağız.

Belki sezon içinde bazı maçları kaybedebiliriz ama onlar her zaman yanımızda olsunlar. Onların desteğine çok ihtiyacımız oluyor. Onlara söz veriyorum; biz bu sezon belki kazanır, belki kaybedebiliriz ama bu mutluluğu onlara tekrar yaşatmak için sonuna kadar savaşacağız. Kaybettiğimiz günlerde de bizim yanımızda da olmaya devam etsinler. Onlar zaten bunu çok iyi yapıyorlar. Yeni sezonda başarıya ulaşabilmek için bizim yanımızda olmalarını diliyorum ve bekliyorum."

CİHAN

Yorumlar