MHK Başkanı Zekeriya Alp, UEFA Başkanı Platini'ye karşı çıktı

UEFA Başkanı Michel Platini'nin sarı kart kuralına yönelik radikal önerisi tartışmaya yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
MHK Başkanı Zekeriya Alp, UEFA Başkanı Platini'ye karşı çıktı

UEFA Başkanı Michel Platini'nin sarı kart kuralına yönelik radikal önerisi tartışmaya yol açtı. Konuyla ilgili konuşan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Platini'ye karşı çıktı.

UEFA Başkanı Michel Platini'nin, İspanyol AS gazetesine verdiği röportajda, sarı kart kuralına yönelik değişiklik talebi, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yankı uyandırdı. NTV Spor'a konuşan MHK Başkanı Zekeriya Alp, UEFA başkanı Michel Platini'nin verdiği röportajda, sarı kart sınırına ulaşan oyuncunun, bir sonraki maçta cezalı duruma düşmesinin mevcut karşılaşmaya etkisi olmadığını vurgulayarak, "Kart cezasından o anda rakibiyle mücadele eden takım faydalanmalı. Oyuncusu cezalı duruma düşen takımın bir hafta sonraki rakibi değil. Kart sınırındaki oyuncu sarı kart gördüğü maçta 10 - 15 dakika süreyle saha kenarına gönderilebilir." diye konuşmuştu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Platini'ye katılmadığını belirtti. Zekeriya Alp, "Nasıl olacak bu uygulama? Örneğin bir karşılaşmanın son 15 dakikasında 3 futbolcu birden sarı kart gördü, rakibe karşı 8 kişi ile mi mücadele edecek? Bu öneri bize sıcak gelmedi." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar