MHK Başkanı Alp: Hakemlerimiz baharı yaşadı, şimdi yazı yaşayacak

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, hakemlerden maçları adil ve cesur bir şekilde yönetmeye davet etti.

Google Haberlere Abone ol
MHK Başkanı Alp: Hakemlerimiz baharı yaşadı, şimdi yazı yaşayacak

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, hakemlerden maçları adil ve cesur bir şekilde yönetmeye davet etti. MHK Başkanı Alp, Türk hakemlerinin Avrupa’da baharı yaşadığını, 2014 Dünya Kupası’nda ise yazı yaşayacağına inandığını açıkladı.

2013–2014 sezonu kış semineri Antalya’da başladı. MHK semineri, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm beldesi Calista Luxury Resort Hotel'de 7–10 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. MHK tarafından düzenlenen kış seminerine UEFA As Başkanı Şenes Erzik, MHK Başkanı Zekeriya Alp, MHK üyeleri, MHK Danışmanı Jaap Uilenberg, UEFA eğitimcileri Jorn West Larsen, Giovanni Stevenato,UEFA Fitness Eğitimcisi Prof. Dr. Werner Helsen, ulusal eğitimciler,tüm üst klasman hakemleri ile üst klasman yardımcı hakemler, hakem gözlemcileri ve mentörleri katılıyor.

Seminerin açılış konuşmasını yapan MHK Başkanı Zekeriya Alp, göreve gelmelerinin üstünden 2 yıl geçmesine rağmen hakem eğitimlerinde önemli noktalara geldiklerini açıkladı. UEFA’dan aldıkları desteklerle hız kesmeden çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen MHK Başkanı Zekeriya Alp, odak noktalarını kaybetmeden görevlerini yapmaya ve hedefe ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

HAKEMLERİMİZ İLK BAHARI YAŞIYOR, DÜNYA KUPASI’NDA YAZI YAŞAYACAK’

MHK Başkanı Alp, hedeflerinin iyi eğitim alan ve dünya futbolunda üst düzey maçlar yöneten hakemler olduğunu ifade etti. Türk hakemleri için isme özel dünyadan davetler geldiğini belirten Alp, 98 maçta 382 hakemin görev aldığını söyledi.

Kulüplerin Avrupa arenasında baharı görmek tabiri olduğunu aktaran Zekeriya Alp, "Hakemlerimiz baharı görüyorlar. 2014’de Brezilya’daki Dünya Kupası’nda yazı da görecekler." dedi.

‘ELEŞTİRMEK İÇİN ELEŞTİREN KESİMİN FARKINDAYIZ’

Antalya’da düzenlenen MHK kış hakem seminerine bu yıl takım kaptanlarını da davet ettiklerini belirten Alp, MHK’nin şeffaf bir yapısı olduğunu her türlü de eleştiriye açık olduklarını ifade etti. "Eleştirmek için eleştiren kesimin farkındayız" diyen MHK Başkanı Alp, uluslar arası arenada görev alan hakemleri acımasızca eleştiren kesimin kendilerini üzdüğünü aktardı.

Türk hakemlerinin Avrupa’da ve dünyada yönettiği maçları izlemeden hakemleri eleştirmelerinin kendilerini üzdüğünü kaydeden Zekeriya Alp, "Dünya futbolunda görülmemiş olaylar başımıza geldi. En önemli konulardan bir tanesi 6 hakem uygulaması. Bu sezon başlattık. Şuana kadar oldukça başarılı giden bir uygulama olarak görüyoruz. 6 hakem uygulamasının performansı ile ilgili sunumu daha sonra da yapacağız. Hedefimiz hataları azaltmaktır. Yeni teknolojilere kapalı değiliz. Gol çizgisi teknoloji ve bir çok teknolojiyi takip ediyoruz. Her sezon benzer konuları konuşuyor. Hakemlerimiz hata yapıyor yapacaklar insanlar her zaman hata yapar. Burada sürdürülebilir eğitim önem taşıyor." diye konuştu.

‘LİGİN İKİNCİ YARISINDA PERFORMANSINIZI ARTIRMANIZI BEKLİYORUM’

Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig’de görev alan hakemlere ligin ikinci yarısından itibaren saha içi performanslarını artırmalarını isteyen MHK Başkanı Alp, kendilerinin Türkiye’de hakemliği idare etmediklerini tam tersine yönettiklerini söyledi.

Hakemlerin gelişmesine odaklanan bir departmanları olduğunu belirten Alp, hakemlere maçları adil ve cesur bir şekilde yönetmeye davet etti.
CİHAN

Yorumlar