MHK Başkanı Alp: Görevimizin başındayız

MHK Başkanı Alp: Görevimizin başındayızTürkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Kasımpaşa-Beşiktaş maçında yaşanan olayların ardından tekrar kararını vermesinin ardından Merkez Hakem Kurulu'nun yapmış olduğu toplantı sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
MHK Başkanı Alp: Görevimizin başındayız

MHK Başkanı Alp: Görevimizin başındayız

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Kasımpaşa-Beşiktaş maçında yaşanan olayların ardından tekrar kararını vermesinin ardından Merkez Hakem Kurulu'nun yapmış olduğu toplantı sona erdi.

İstinye'deki TFF Binası'nda yapılan toplantının bitiminde TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte MHK Başkanı Zekeriya Alp basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Demirören, sabahtan beri yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Biz yukarıda ne Zekeriya Alp'i gördük, ne de toplantı yaptık. Doğru olmayan haberlerle kamuoyu yanıltılıyor. Federasyon kurullar ile işliyor. Yönetim kurulu en üst tepedir. Dün yönetim kurulu bir karar aldı. Yönetim kurulunun almış olduğu kararlar kurullar tarafından doğrudur veya yanlıştır diye tartışılmaz." dedi.

Başkan Demirören, yönetim kurulunun kararının ardından kulüplerin hamlesini bekleyeceklerini, Tahkim Kurulu sürecinin olduğunu belirterek, "Şimdi tahkim süreci vardır. Hukuk içinde bu süreç devam ediyor. Disiplin kurulunun almış olduğu bir karar tahkim kurulu tarafından bozulunca tahkim kurulu istifa edecek diye bir şey yoktur. Yönetim Kurulu'nun almış olduğu kararı tahkim bozdu diye de yönetim kurulu istifa etmez." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"MHK'nın bize tavsiye olarak verdiği Kasımpaşa-Beşiktaş maçı kararı kabul edilmemiştir. Yönetim kurulu ayrı bir karar aldı. Bundan dolayı MHK istifa edecek diye birşey yok. Ancak burada bir hata yapılmıştır. Hocamız hassasiyetinden dolayı MHK'yı toplantıya çağırması sanki istifa edecek diye bir hava oluştur. MHK sonuna kadar yönetimdedir. Kararımızdan hoşlanmayanlar kamouyunu yanlış yönlendirmesin. Futbol sahada oynanıyor sahada bitiyor."

Bir gazetecinin, 'Kasımpaşalı yöneticilerin Tahkim Kurulu kararı bozmazsa maça çıkmayabiliriz?' açıklamasını hatırlatması üzerine ise Demirören, "Ben ona cevap vermem. Futbol kurallarla yönetilir." cevabını verdi.

ALP: GÖREVİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MHK Başkanı Zekeriya Alp ise yaptığı açıklamada "Biz iki yıldır görevimizin başındayız. Görevimizi de en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Federasyon camiasına inancımız devam ediyor. Biz Türk hakemliğine hizmet edmeye devam diyoruz. Bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Zekeriya Alp, hakem raporlarının değiştirilmesi diye bir durumun söz konusu olmadığını da ifade ederek, "Rapor değiştirilmedi. Hakem raporunu ben görmem. Direk Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu'na gider. Hakem raporu değişecekse en önce bizim bilmemiz gerekiyor. Kamuoyunun biraz daha dikkatli olması lazım. Rapor değişir diye birşey yok." diye konuştu.

Öte yandan o maçın hakemi Barış Şimşek'in Kasımpaşa-Beşiktaş maçına tekrar atanıp atanmayacağı şeklindeki soruya ise Alp, "Barış Şimşek normal görevine devam edecek. Şu anda bir sakatlığı var. Kendisi Antalya kampına mazeretli olarak gelmedi." cevabını verdi.
CİHAN

Yorumlar