Mete İkiz: Galatasaray 2013 yılını 17 milyon TL net gelirle kapattı

Galatasaray'da Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılıyor. Genel Kurul Divan Başkanlığına oybirliğiyle Duygun Yarsuvat, Divan heyetine de Okan Tekinşen, Selim Önen, Sait Bingöl, Asena Yılmazkaya ve Metin Aslan seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Mete İkiz: Galatasaray 2013 yılını 17 milyon TL net gelirle kapattı

Galatasaray'da Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılıyor. Genel Kurul Divan Başkanlığına oybirliğiyle Duygun Yarsuvat, Divan heyetine de Okan Tekinşen, Selim Önen, Sait Bingöl, Asena Yılmazkaya ve Metin Aslan seçildi. 586 üyenin katılımı ile toplantı başladı.

Divan Başkanı Duygun Yarsuvat, gündemin 5. maddesinin, gündemin 10. maddesinden sonra görüşülmesini oya sundu ve kabul edildi. 201 imzalı bir önergeyle, gündemin 11, 12 ve 13. maddelerinin gündemden çıkarılarak bir olağanüstü genel kurul toplantıda görüşülmesi talep edildi.

Önerge lehine İlker Canalp, aleyhine Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Karlı konuştu. Daha sonra Başkan Ünal Aysal kürsüye geldi. Başkan Ünal Aysal, "Gündemin 12 ve 13. maddeleri olan Galatasaray Adası ve Genel Af konusunun başka bir toplantıya ertelenmesine itiraz etmeyeceğiz. Ancak yetkiler konusunda ısrarlı olacağız. Biz olsak da olmasak da bir sonraki yönetim kurulu için de bunlar geçerlidir. Yönetimlerin hangi yetkileri olduğunu bilmeleri gerekir. Bunlar ayrıca yeni yetkiler değildir, sadece bunun uzatılmasını talep ediyoruz." dedi.

Gündemden çıkarılması istenen maddeler ayrı ayrı oya sunuldu.

Gündemin 13. maddesinin camianın birlik ve beraberliğinin güçlendirilmesi, iç barışının ve huzurunun kuvvetlendirilmesi için 1995 yılından bugüne kadar verilmiş kulüpten ihraç dahil her türlü disiplin cezaları sebebiyle maruz kalınan ve/veya ibrasızlık sebebiyle oluşan her türlü hak mahrumiyetlerinin kaldırılmasına ve gerekli olan durumlarda ilgililerinin disiplin sicilinden terkin edilmesine karar verilmesi (Mezkur süre zarfında verilen tüm disiplin cezalarını içeren liste bilgi için dağıtılacak ve oylama münferit cezaların hepsine etki etmek üzere toplu olarak yapılacaktır) bir başka toplantıda görüşülmek üzere ertelenmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 12. maddesinin (Beşiktaş Kuruçeşme’de 5 Pafta, 369 Ada, 1 Parsel’de bulunan Galatasaray Adası’nın (iç ve dış reklam alanları gelirleri dahil) yıllık 2.500.000 (iki milyon beş yüz bin) Amerika Birleşik Devletleri Doları altında olmamak kaydıyla ve sadece üyelerin kullanımına tahsisli bir restoranın muhafaza edilmesi ve yine üyelerin havuz tesislerinden ayrıcalıklı olarak yararlanma haklarının muhafaza edilmesi koşulları ile kiralanması konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi) bir başka toplantıda görüşülmek üzere ertelenmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 11. maddesinin oylanmasından önce Başkan Ünal Aysal tekrar kürsüye gelerek yönetimin bu konuda mutabakatı olmadığını tekrar belirtti.

Gündemin 11. maddesinin (9 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Mali Genel Kurul’da 4. gündem maddesi altında görüşülüp kabul edilen yetkilerin 31.05.2016 tarihine kadar uzatılmasının karara bağlanması) bir başka toplantıda görüşülmek üzere ertelenmesi oy çokluğu ile kabul edilmedi.

GALATASARAY 2013 YILINI 17 MİLYON TL GELİRLE KAPATTI

Başkan Ünal Aysal'ın konuşmasını tamamlamasının ardından Yönetim Kurulu üyesi Mete İkiz, kürsüye gelerek, daha önce resmi internet sitesinden de kulüp üyelerine sunulan ve 401 sayfalık bir kitap olarak da dağıtılan Galatasaray Spor Kulübü 2013 yılı Faaliyet Raporu'nu sundu.

Mete İkiz, kulübün 30 Mart 2013 tarihinde yapılmış olan Olağan Genel Kurulu'nda onaylanan 158 milyon TL olan gelir bütçesine karşılık 2013 yılında 168 milyon TL gelir elde ettiğini ifade etti ve 155 milyon TL olarak onaylanmış bulunan gider bütçesine karşılık ise 151 milyon TL giderin gerçekleştiğini söyleyerek kulübün 2013 yılını 17 milyon TL net gelirle kapattığını açıkladı.

Mete İkiz 2013 yılı hesap dönemi için bütçelenen 124,8 milyon TL'lik Merkez ve Tesisler gelirlerinin 132,8 milyon TL olarak gelir bütçesinin 8 milyon TL üzerinde gerçekleştiğini anlattı. İkiz ayrıca, sportif şubelerinde bütçelenen 32,6 milyon TL gelire karşılık 34,4 milyon TL gelir oluştuğunu açıkladı.

Kulüp merkezi ve tesisler ile sportif şubelerin gelir ve giderlerini tüm detaylarıyla toplantıya katılan üyelerle paylaşan Mete İkiz, 2013 yılı hesap dönemi için 11,5 milyon TL olarak onaylanmış finansman gideri bütçesine karşılık 3.7 milyon TL'lik finansman giderinin oluştuğunu ifade etti.
CİHAN

Yorumlar