Mesut Özil: Futbolda bundan daha büyük bir mutluluk yok

Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, büyük sevinç yaşadığını belirterek, "Futbolda bundan daha büyük bir mutluluk yok." dedi.Almanya Milli Takımı ile FIFA 2014 Dünya Kupası finalinde Arjantin'i...

Google Haberlere Abone ol
Mesut Özil: Futbolda bundan daha büyük bir mutluluk yok

Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, büyük sevinç yaşadığını belirterek, "Futbolda bundan daha büyük bir mutluluk yok." dedi.

Almanya Milli Takımı ile FIFA 2014 Dünya Kupası finalinde Arjantin'i 1-0 mağlup ederek kupayı kazanan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, adını tarihe yazdırmış olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Mesut Özil, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yayımladığı Gençlik Spor Dergisi'ne yaptığı açıklamada, Almanya'nın şampiyon olmasına ilişkin, "Benim için futbolda bundan daha büyük bir mutluluk yok. Adımı tarihe yazdırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Futbolda bundan üstün ödül yok. Çok şükür böyle bir anı yaşayabildiğim için." ifadelerini kullandı.

UEFA Başkanı Michel Platini'nin final maçının ardından kendisinden formasını isteğini kaydeden Özil, bu isteği geri çeviremediğini ve memnuniyetle formasını verdiğini belirtti. Platini'nin kendisinden forma istemesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden 25 yaşındaki futbolcu, bunun kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, görüşlerini şöyle aktardı:

"UEFA Başkanı ve ayrıca zamanında dünyanın en iyi futbolcularından biri olan Platini benden formamı istedi. Ben de bu isteğini geri çeviremedim, memnuniyetle formamı verdim."

Dünya Kupası'ndaki performansına ilişkin bir soruyu ise Özil, "Takım olarak çok iyi bir turnuva oynadığımızı düşünüyorum. Ben de takıma olan katkımdan ve performansımdan dolayı çok memnunum." diye cevapladı.

Almanya Milli Takımı'nın başarısının sırrının takım ruhu ve oyun disiplininden kopmamak olduğunu vurgulayan başarılı oyuncu, yarı finalde 7-1 kazandıkları Brezilya maçına futbol tarihinde çok nadir rastlanacağını ve karşılaşmada takım olarak mükemmel bir performans sergilediklerini kaydetti.

Mesut Özil, sosyal medyada Türk ve Alman bayraklı fotoğrafını paylaşmasına dair, Almanya Milli Takımı'nda oynayan Türk kökenli bir futbolcu olarak fotoğrafı paylaşma arzusu hissettiğini ifade etti.

"FUTBOLDA HER ŞEY MÜMKÜN"

Kariyerini İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'da sürdüren Mesut Özil, Türkiye'de futbol oynamayı düşünüp düşünmediği yönündeki soruyu cevaplamakta zorlandı. Futbolda imkansız diye birşeyin olmadığına vurgu yapan Mesut Özil, şu şekilde cevap verdi:

"Futbolda her şey mümkün. Şu an daha Arsenal ile 4 senelik sözleşmem var. Arsenal'da olduğum için mutluyum. Arsenal büyük bir takım. Büyük takımın hedefi her zaman şampiyonluğa oynamaktır. Bu sene şampiyon olmak istiyoruz. Tatilimden sonra tekrar takım arkadaşlarımın arasına katılacağım için sevinçliyim."

Mesut Özil'in, Messi'ye verilen altın top, Türk futbolcuların yetenekleri ve kendisine yapılan eleştirilerle ilgili soruları cevapladığı röportajda şu ifadeleri kullandı:

Sence dünya kupasının yıldızları kimler? Altın top ödülünün Messi'ye verilmesini nasıl değerlendiriyorsun?

Dünya kupasının bir çok yıldızları vardı. Ama bence kalecimiz Manuel Neuer’in turnuvanın en iyi oyuncularından birinin olduğunu düşünüyorum.

Sence Alman milli takımının başarısının sebebi, sırrı ne?

Takım ruhu ve oyun disiplininden kopmamak başarıda önemli etkenlerdi. Biz takım olarak kupayı kazanabileceğimize inanmıştık. İnanmak da başarmanın yarısıdır.

Sence Türk mili takımı da dünya kupasında böyle bir başarı elde etmek için neler yapmalı?

Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da bir çok değerli Türk futbolcusunun olduğunu düşünüyorum. Bence önemli olan bunları birleştirmek ve takım ruhunu yaratmak. Türkiye’nin bunu başardığı dönemler oldu. Örneğin Türkiye, üçüncü olduğu 2002 Dünya Kupası’nda ve 2008 Avrupa Şampiyonası’nda bunu başardı.

Kupa sırasında Paul Breitner gibi bazı isimlerden eleştiriler aldın. Bu eleştiriler seni nasıl etkiledi?

Futbolda eleştiriler her zaman vardır. Fakat biz profesyonel futbolcular olarak daima ileriye bakmamız ve performansımızı yüksek tutmamız gerekiyor. Benim için her zaman teknik direktörün ne dediği daha önemlidir.

Arsenal'de işler nasıl gidiyor bu sene hem takım olarak hem de bireysel olarak hedefleriniz neler?

Arsenal büyük bir takım. Büyük takımın hedefi her zaman şampiyonluğa oynamaktır. Bu sene şampiyon olmak istiyoruz. Tatilimden sonra tekrar takım arkadaşlarımın arasına katılacağım için sevinçliyim.

Beğendiğin Türk futbolcular var mı?    

Beğendiğim çok Türk futbolcu var. İsim vermek istemiyorum ama aralarında çok yetenekli ve gelecek vaat eden futbolcular olduğuna inanıyorum .

İleride Türkiye'de bir takımda futbol oynamayı düşünür müsün? Küçükken veya halin Türkiye'de desteklediğin bir takım var mı?

Futbolda her şey mümkün. Şu an daha Arsenal ile 4 senelik sözleşmem var. Arsenal’da olduğum için mutluyum."

CİHAN

Yorumlar