Mesut Özil Brezilya'da tarih yazmak istiyor

Alman Milli Takımı'nın Türk yıldızı Mesut Özil, Güney Amerika'da düzenlenen bir Dünya Kupası'nı kazanan ilk Avrupa ülkesi olarak tarihe geçmek istediklerini, şampiyon olacak güç ve potansiyele de sahip olduklarını söyledi. Bild gazetesine...

Google Haberlere Abone ol
Mesut Özil Brezilya'da tarih yazmak istiyor

Alman Milli Takımı'nın Türk yıldızı Mesut Özil, Güney Amerika'da düzenlenen bir Dünya Kupası'nı kazanan ilk Avrupa ülkesi olarak tarihe geçmek istediklerini, şampiyon olacak güç ve potansiyele de sahip olduklarını söyledi. Bild gazetesine açıklamalarda bulunan yıldız oyuncu, “2010'daki şampiyonada takım olarak çok gençtik ve herkes bu kadar iyi oynamamıza şaşırmıştı. Ancak bu turnuvada da tecrübeli olsak da üzerimizde büyük bir baskı var, tabii bunun üstesinden gelebiliriz. Şimdi işler değişti çünkü uzun yıllardır çok kaliteli futbol oynuyoruz." diye konuştu.

    Almanya'nın bir Dünya Kupası'nı daha kazanmayı hak ettiğini, herkesin beklentisinin de bu yönde olduğunu belirten Mesut Özil, "Dünya Kupası'nı kazanmak oldukça zor olacak. Brezilya turnuvanın favorisi. Bununla birlikte Güney Amerika'da düzenlenen bir Dünya Kupası'nı kazanan ilk Avrupa ülkesi olarak tarih yazacak gücümüz ve potansiyelimiz var. Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandığınızda, haliyle turnuvayı da kazanmak istiyorsunuz." ifadelerini kullandı.

PANZERLER İKİ HAZIRLIK MAÇI YAPACAK

    Panzerler, İtalya'nın Güney Tirol bölgesinde hazırlıklarını sürdürüyor. Almanya şampiyon olduğu 1990'da İtalya'da yapılan şampiyona ve üçüncülük aldığı dört yıl önce Güney Afrika organize edilen turnuva öncesi kamp için yine aynı bölgeyi tercih etmişti. 31 Mayıs'a kadar sürecek olan kampın ardından Almanya Milli Takımı, 1 Haziran'da Kamerun ile Mönchengladbach'da bir hazırlık maçı oynayacak. Teknik direktör Joachim Löw, 2 Haziran'a kadar Brezilya'daki turnuvaya katılacak 23 kişilik nihai kadroyu belirleyecek.

    6 Haziran'da Ermenistan ile yapılacak yardım maçının ardından Alman milliler, 7 Haziran'da Brezilya'ya uçacak. Almanya'nın grubunda Portekiz, Gana ve ABD gibi güçlü ekipler bulunuyor. CİHAN

Yorumlar