Mesut Hoşcan: CAS'ın kararına üzüldük

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA Tahkim Kurulu'nun Eskişehirspor'u 1 yıl men cezasının CAS da onanmasını sert tepki gösterdi. Hoşcan, "Maalesef bugün aldığımız haberle üzüldük. Yürekten inanıyorum ki, Eskişehirspor camiası...

Google Haberlere Abone ol
Mesut Hoşcan: CAS'ın kararına üzüldük

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA Tahkim Kurulu'nun Eskişehirspor'u 1 yıl men cezasının CAS da onanmasını sert tepki gösterdi. Hoşcan, "Maalesef bugün aldığımız haberle üzüldük. Yürekten inanıyorum ki, Eskişehirspor camiası olarak biz bu olayla demoralize olmayacağız. Hatta bu bizi daha da hırslandıracak ve başarılara götürecektir. Biz bu onurlu mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Konuya ilişkin kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yapan Mesut Hoşcan, CAS'da, hem uluslararası hukuk kurumlarıyla, hem de kendi hukukçularıyla iyi bir savunma yaptıklarını hatırlattı. CAS davasında daha önce yer alan, Eskişehirspor’un Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı maçların kapsam dışına çıkartılmasına rağmen yeniden bu cezanın gündeme getirilmesinin hukuksal boyutunun olmadığını net olarak ifade ettiklerini vurgulayan Başkan Hoşcan, "Ayrıca iddia edilen suçlar işlenmişse bu suçu işleyenlerle ilgili bireysel cezalar verilmesini, kulübümüzün bu konuyla hiçbir ilgisinin olmadığının da altını her iki mahkemede de çizdik. İsnat edilen kişilerin halen görevde ve bazı takımların başında olduklarını belirtmemize rağmen, camianın bunda en ufak bir suçunun olmamasına rağmen 2013 yılının başında alınan ‘sıfır tolerans’la ilgili kararlarının arkasında durduklarını, dolaylı ve dolaysız etkenlerden dolayı bireysel cezaların yerine bunların kulüplere kesildiğinin UEFA kriterlerinde olduğunu belirtmişlerdi." diye konuştu.

"BU KARAR BİZİM MORALİMİZİ BOZMAYACAK AKSİNİ HIRSLANDIRACAK"

Kulüp olarak umutlarını son ana kadar taşıdıklarını ve haklı mücadele verdiklerinin altını çizen Hoşcan, "Bu camianın Avrupa Kuplarına gitme başarısındaki en büyük etkenin bu dönemde takımın başında olan teknik direktör, futbolcular, yönetim ve taraftar olduğunu belirttik. Ama maalesef bugün aldığımız haberle üzüldük. Yürekten inanıyorum ki Eskişehirspor camiası olarak biz bu olayla demoralize olmayacağız, hatta bu bizi daha da hırslandıracak ve başarılara götürecektir. Biz bu onurlu mücadelemize devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

"ESKİŞEHİRSPOR'A BU CEZAYI ALDIRANLARIN HUKUK ÖNÜNDE CEZA ALMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Eskişehirspor'a verilen bu cezaya sebep olan kişilerle ilgili süreç başladığı andan itibaren hukuk davalarını başlatıklarını kaydeden Hoşcan, bu davaların peşinde olacaklarını, büyük bir camianın bütün emeklerinin bu şekilde boşa gitmesine sebep olanların ceza alması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Son dönemde sosyal medyada, CAS’ta Eskişehirspor'a bazı evrakların imzalatılması isteği hususunda bazı haberlerin yer aldığını dikkat çeken Hoşcan, bu haberin tamamen asılsız olduğunu da kaydetti. Türk futbolunun bu hale gelmesine sebep olanları artık sükunete davet etiklerini ifade eden Hoşcan, "Bu işin bir an önce bitmesi gerekirken, bu işin sürekli gündemde tutulması Türk futboluna vurulan en büyük darbedir. Artık bu konuların bir an önce bitmesini temenni ediyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar