Mesut Hoşcan: Bu koca yüreklilerin kupayı bu şehre getireceklerine eminim

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, "Bu takıma ve hocamıza olan güvenim hiçbir zaman eksilmedi.

Google Haberlere Abone ol
Mesut Hoşcan: Bu koca yüreklilerin kupayı bu şehre getireceklerine eminim

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, "Bu takıma ve hocamıza olan güvenim hiçbir zaman eksilmedi. Eksilmesi de mümkün değil. Ben bu koca yüreklerin kupayı bu şehre getirmek için sonuna kadar mücadele edeceklerinden eminim." dedi.

Galatasaray ile 7 Mayıs'ta oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası final maçının Şanlıurfa'da oynanacak olmasına da bir anlam veremediğini belirten Başkan Hoşcan, "Nerede olursas olsun o kupa inşallah bu şehre gelecek." diyerek iddialı olduklarını da dile getirdi.

Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, siyah kırmızılı kulübün resmi internet televizyonu ESES TV'ye konuştu. 27 sene sonunda finale yükselmenin camia için büyük bir coşku olduğunu belirten Hoşcan, "Bu coşkuyu bütün camia birlikte paylaştık. Haklı bir başarıydı. İnşallah kupayı alarak bu coşkuyu perçinleyeceğiz. 27 yıl sonra finali oynayabilmek takdire değer bir olaydır. Bu bakımdan yöneticilerimize, teknik ekibimize ve tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların bu başarıda çok büyük emekleri var. Onlar da futbolcularımızı en iyi şekilde rahat ettirebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz büyük bir aileyiz ve bu büyük ailenin beklentileri aynı. Ben inanıyorum ki alacağımız iyi sonuçlarla sene sonunda gülen taraf biz olacağız." diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda finali göreceklerine emin olduğunu anlatan Başkan Hoşcan, "Kupa maçlarında yarı finale kadar iyi bir şekilde geldik ama yarı final ilk maçında yenilmiştik. Ancak o zaman da onlar bizi burada yendiyse biz de onları orada neden yenemeyelim demiştim. Bu takıma ve hocamıza olan güvenim hiçbir zaman eksilmedi. Eksilmesi de mümkün değil. Ben bu koca yüreklerin kupayı bu şehre getirmek için sonuna kadar mücadele edeceklerine eminim. O kupa inşallah bu şehre gelecek." dedi.

Kupa finalinin Şanlıurfa'da oynanacak olmasına da anlam veremediğini aktaran Başkan Hoşcan, bu konuda federasyonla görüşmelerin sürdüğünü ve 27 sene sonra camianın yaşayacağı bu coşku için Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ile de bizzat görüştüğünü belirtti. Hoşcan, şöyle devam etti:

"27 sene sonra çıktığımız finalde hafta içi oynanacak bir maçın Şanlıurfa'da olmasına anlam veremiyorum. Bu konuda Federasyon Başkanımızla bizzat görüştüm ve kendisinden ricada bulundum. Eskişehir'den Şanlıurfa'ya uçak olmadığını ve kara yolu ile de 1000 km'nin üzerindeki yol mesafesini kendisine hatırlattım. Bu camia bu coşkuyu yaşamak istiyor. Kupa finalinin oynanacağı şehrin değişmesini ve her iki şehre de eşit mesafedeki farklı bir şehirde yapılmasını istediğimizi ilettim. Onlardan haber bekliyoruz. İnanıyorum ki federasyon da bu konudaki düşüncesini değiştirecektir."

Pazartesi günü Süper Lig'de oynayacakları Kardemir Karabükspor karşılaşmasıyla ilgili de konuşan Başkan Hoşcan, "Ligde de çıkış yakalayacağımıza inanıyorum. Karabükspor maçı Eskişehirspor’un başarısının tesadüf olmadığını göstermek açısından önemli bir karşılaşma olacak." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Süper Lig'de oynayacağımız beş maçımız kaldı ve iyi sonuçlar almamamız için bir sebep yok. Kardemir Karabükspor dışındaki diğer takımlar küme düşme hattında olduğu için sıkıntılı fakat bu kadronun kalitesi belli. Son beş maçımızdan iyi sonuçlar alarak ligi de iyi bir yerde bitirebiliriz. Seneye Eskişehirspor çok daha farklı olacak."
CİHAN

Yorumlar