Mesut Hoşcan: 2 yıl UEFA kupalarından men cezası alabiliriz

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA'nın kararıyla ilgili UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik'le telefonla konuştuğunu söyledi. Ağır bir ceza ihtimali ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Hoşcan, "En az 2 yıl UEFA Avrupa kupalarından...

Google Haberlere Abone ol
Mesut Hoşcan: 2 yıl UEFA kupalarından men cezası alabiliriz

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA'nın kararıyla ilgili UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik'le telefonla konuştuğunu söyledi. Ağır bir ceza ihtimali ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Hoşcan, "En az 2 yıl UEFA Avrupa kupalarından men ve ağır para cezası gibi bir yaptırım ile karşı karşıya kalabiliriz." dedi.

Siyah-kırmızılı kulübün Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA'nın disiplin talimatı kapsamında takımın incelenmeye alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. "UEFA nezdinde bu sene ilk kez uygulanan ağır mali Fair-Play kriterleri yerine getirilip UEFA lisansını alma başarısını göstermişken ve bunun sevincini yaşamaya çalışırken dün akşam gelen yazı bizleri oldukça üzdü." diyen Hoşcan şunları kaydetti: "Bu sorun, UEFA'ya katılmayı elde etmemiz ardından, 3 Temmuz'da yaşananlardan dolayı kulübümüzün etkilenmesi sonucu oluşmuştur. Bunu camiamız ve tüm spor kamuoyu zaten bilmektedir. 3 Temmuz sürecinden dolayı UEFA'nın sıfır tolerans prensibi bulunuyor. Bireysel hatalardan dolayı olası cezalarla karşı karşıyayız. Bu 3 Temmuz süreci keşke yaşanmasaydı. Avrupa kupalarına hazırlanırken, kura çekimini beklerken, transfer ve kamp dönemi hazırlığındayken bunların yaşanması bir hayli üzücü."

Ağır bir ceza ihtimali ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Hoşcan, en az 2 yıl UEFA Avrupa kupalarından men ve ağır para cezası gibi bir yaptırım ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Hoşcan, "Bu konuda uluslararası spor hukukunda çok deneyimli ve etkin olan bir hukuk firması ile anlaşma yaptık. Kendi hukukçularımızın da konu üzerindeki yoğun çalışmaları devam ediyor. Amacımız, minimum cezayla kulübümüzü Avrupa'daki hedeflerinden şaşmayacak şekilde mücadelemizi devam ettirmek." diye konuştu.

UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik'le de bizzat telefonla konuştuğunu aktaran Hoşcan, "Bu konuda tüm çalışma ve desteklerin alınması konusunda fikir alışverişinde bulunduk. İyi bir savunmayla bu işin altından kalkmayı hedefliyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Camiamız, taraftarlarımız ve kamuoyu rahat olsun." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar