Messi ve babası sanık koltuğunda ifade verdi

- 22 ay hapsi istenen Messi, mahkemeye verdiği ifadede, imza attığı anlaşmaların detaylarıyla ilgili hiçbir bilgisi olmadığı yönündeki savunmasını tekrarladı - Messi'nin mali danışmanları, tüm işleri Arjantinli futbolcunun menajerliğini üstlenen babası ile yürüttüklerini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Messi ve babası sanık koltuğunda ifade verdi


MADRİD (AA) - Arjantin Milli Takımı ve Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, Haziran 2013'te ortaya atılan hakkındaki vergi kaçırma suçlamalarından dolayı 2. kez mahkemeye gelerek sanık koltuğunda ifade verdi.

Reklam gelirlerinden 2007-2009 yıllarında 4,1 milyon avroluk vergi kaçırmakla suçlanan ve hakkındaki 3 farklı mali suçtan 22 ay 15 gün hapis cezası talep edilen Messi, kendisi gibi sanık durumunda olan menajeri ve babası Jorge Horacio Messi ile bu sabah Barcelona Mahkemesine geldi.

Sakal bıraktığı görülen ve takım elbiseyle mahkemeye gelen Messi'yi mahkeme girişinde çok sayıda basın mensubu bekledi. Ünlü futbolcuyu görmek ve cep telefonlarından fotoğraf çekmek için bazı mahkeme çalışanlarının da işlerini bırakıp, giriş kapısında Messi'yi beklemeleri dikkati çekti. Mahkeme binasında ayrıca Barcelona Kulübü Basın Sözcüsü Josep Vives ve kulüp özel güvenlik müdürü de hazır bulundu. Yaklaşık 4,5 saat içeride kalan Messi ve babası, daha sonra basına hiçbir açıklama yapmadan Barcelona Kulübüne ait özel bir araca binerek mahkemeden ayrıldı.

Mahkeme kaynaklarından basına verilen bilgilerde ise Arjantinli futbolcunun Eylül 2013'te verdiği ifadeye benzer şekilde, kendisinin reklam anlaşmalarıyla ilgili görüşmelere katılmadığını, bu anlaşmaların detayları ve mali yönleriyle ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını, sadece imza attığını söylediği belirtildi. Davanın dünkü duruşmasında şahit olarak ifade veren, 2004'ten bu yana Lionel Messi'nin mali danışmanlığını yapan büronun yöneticileri de bu zamana kadarki tüm görüşmeleri futbolcunun menajerliğini üstlenen babası ile yürüttüklerini söyledi. Davaya konu olan suçlamaların hiçbirinde Messi'nin sorumlu olmadığını savunan mali danışmanlar, Arjantinli futbolcunun imza dışında hiçbir bilgisinin olmadığı görüşünü dile getirdi.

Messi ve babası hakkında vergi kaçırmayla ilgili ilk suçlama, Haziran 2013'te savcılık tarafından yapılmıştı. Bunun üzerine ceza ve faiziyle maliyeye 5 milyon avroluk ödeme yapan Messi, buna rağmen 30 Mayıs'ta başlayan davada sanık olmaktan kurtulamamıştı. Savcılık, Messi hakkındaki suçlamaları kaldırıp sadece futbolcunun menajeri ve babası olan Jorge Horacio için 18 ay hapis cezası talep ederken, İspanyol hükümeti adına dava açma yetkisi olan Devlet Avukatlığı Kurumu, maliyenin talebiyle Messi'yi de suçlamaya devam etmişti. Barcelona Mahkemesinde süren davada Devlet Avukatlığı Kurumu, hem Messi hem de babası için 3 farklı mali suçtan 22 ay 15'er gün hapis cezası talep etmişti.

Yarınki son duruşmada savcılık, devlet avukatlığı ve savunma avukatları son belgelerini sunacak. Ardından ileri bir tarihte karar açıklanmak üzere duruşma bitirilecek.

Yorumlar