Messi ve babası hakkındaki dava başladı

- Messi hakkındaki suçlamaların kaldırılması yönündeki talep, mahkeme tarafından reddedildi - Messi'nin 2 Haziran Perşembe günü mahkemeye gelip ifade vermesi bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Messi ve babası hakkındaki dava başladı


MADRİD (AA) - Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi ile onun menajerliğini yapan babası Jorge Horacio Messi hakkındaki vergi kaçırma suçlamasıyla ilgili dava, Barcelona Mahkemesinde başladı.

Reklam gelirlerinden 2007-2009 yıllarında 4,1 milyon avroluk vergi kaçırmakla suçlanan Messi ve babası duruşmaya katılmadı. Savunma avukatları, Messi hakkındaki suçlamaların kaldırılması için başvuru yaparken, mahkeme bu talebi reddetti. Mahkeme, Messi'nin "savunma hakkında herhangi bir ihlalinin söz konusu olmadığına" kanaat getirdi. Mahkeme kaynakları, milli takım kampı için Arjantin'de bulunan Messi'nin davanın son günü 2 Haziran'da mahkemeye gelerek ifade vermesinin beklendiğini açıkladı.

Messi ve babası hakkında vergi kaçırmayla ilgili ilk suçlama, Haziran 2013'te savcılık tarafından yapılmıştı. Eylül 2013'te faizi ve cezasıyla maliyeye 5 milyon avroluk ödeme yapan Arjantinli futbolcu, buna rağmen yargı sürecini önleyememişti. Messi Eylül 2013'te verdiği ilk ifadede, üzerine imza attığı anlaşmaların hiçbirini okumadığını, bunlarla babasının ilgilendiğini söylemişti. Savcılık, Messi hakkındaki suçlamaları kaldırsa da İspanyol hükümeti adına dava açma yetkisi olan Devlet Avukatlığı Kurumu, maliyenin talebiyle Messi hakkındaki suçlamaları devam ettirmişti.

Barcelona Mahkemesinde başlayan davada savcılık, sadece Arjantinli futbolcunun menajerliğini yürüten babası Jorge Horacio hakkında hapis talep ederken, Devlet Avukatlığı hem Messi hem de babası için 22 ay on beşer gün hapis istiyor.

Yorumlar