Messi milli takımda devam edecek

İSTANBUL (AA) - İspanyol ekibi Barcelona'nın dünyaca ünlü Arjantinli futbolcusu Lionel Messi, milli takımı bırakma kararından vazgeçtiğini açıkladı. Messi'nin...

Google Haberlere Abone ol
Messi milli takımda devam edecek

İSTANBUL (AA) - İspanyol ekibi Barcelona'nın dünyaca ünlü Arjantinli futbolcusu Lionel Messi, milli takımı bırakma kararından vazgeçtiğini açıkladı.

Messi'nin menajerlik şirketinden yapılan açıklamada, yıldız futbolcunun Arjantin Milli Takımı'nda forma giymeye devam edeceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Arjantinli oyuncunun şu ifadelerine yer verildi:

"Arjantin futbolunda sorunların çok olmasını dikkate alıyorum. Niyetim başka bir problem yaratmak değil. Herhangi bir zarara sebep vermek istemiyorum. Her ne şekilde olursa olsun her zaman mümkün olduğunca yardım etmeye çalıştım. Arjantin futbolunda çözülmesi gereken birçok sorun var, ama benim tercihim dışarıdan eleştirmek değil içeriden yardım etmek. Final gecesi birçok şey aklımdan geçti ve bırakmak için ciddiydim ama ülkeme olan aşkım ve bu forma çok büyük. Milli takıma dönmemi isteyenlere çok teşekkür ederim, onları sevindirmek için mümkün olan her şeyi verebileceğimizi ümit ediyorum."

Lionel Messi, penaltı atışları sonunda Şili'ye 4-2 kaybettikleri 2016 Copa America finali sonrası Arjantin Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamıştı. Messi, ülkesinin TyC Sports kanalına yaptığı açıklamada, "Milli takım benim için bitti. 4 final oldu ve artık benim için bir anlamı kalmadı. Denedim. En çok istediğim şeydi ama başaramadım. Sanırım artık bırakmalıyım. Kaybetmek, Arjantin ile şampiyon olamamak, en fazla benim canımı yakıyor. Ne yazık ki başaramadan ayrılıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Barcelona'nın Joan Gamper Kupası'nda çarşamba günü Sampdoria'yı 3-2 yendiği maçı tribünden takip eden Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Edgardo Bauza, karşılaşmanın ardından Messi ile görüşeceğini belirterek, "Ona, Arjantin Milli Takımı'nda neler yapmak istediğimi anlatacağım. Kendini rahat hissetmesini istiyorum. Amerika Kupası finalinden sonra aldığı kararı değiştirecek mi birlikte göreceğiz." değerlendirmesinde bulunmuştu.


Yorumlar