Mersin İdmanyurdu'nu sancılı günler bekliyor

- Spor Toto Süper Lig'e "sorunlarla" veda eden Mersin İdmanyurdu'nu, PTT 1. Lig'deki yeni sezon öncesi 77 milyon liralık borç bekliyor - Kadroya takviye yapabilmek için transfer tahtasının açılmasına engel olan 11 milyon 725 bin lira borcu ödemesi gereken kırmızı-lacivertlilerde yönetim, başkan adayı çıkması durumunda olağanüstü genel kurula gidecek - Antrenör Damla: "Transferi açamazsak sıkıntılar çok büyür, bunu daha önce de yaşadık"

Google Haberlere Abone ol
Mersin İdmanyurdu'nu sancılı günler bekliyor

MERSİN (AA) - SEZGİN PANCAR - Bu sezon sportif başarılarından çok yaşadığı maddi sorunlarla anılan ve Spor Toto Süper Lig'e veda eden Mersin İdmanyurdu'nda, PTT 1. Lig'deki yeni sezon öncesi transfer yapılmasına engel olan borçlar yönetimi düşündürüyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde başladığı Spor Toto Süper Lig'in 2014-2015 sezonunda gösterdiği başarılı performansla ligi 7. sırada bitiren Mersin İdmanyurdu, büyük umutlarla başladığı bu sezonu ise hayal kırıklıklarıyla tamamladı.

Sezona Mesut Bakkal yönetiminde giren kırmızı-lacivertli ekip, FIFA tarafından getirilen transfer yasağı nedeniyle kadrosuna takviye yapamazken, yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle de sorunlar yaşadı.

Ligde ilk 5 haftada galibiyet alınamaması üzerine Bakkal'ın görevi bırakmasıyla yönetim tarafından takımın başına getirilen Bülent Korkmaz da bekleneni veremeyince kulüp, maddi ve sportif sorunların yanı sıra teknik direktör problemiyle de anılmaya başlandı.


- Kutlu bir, Sağlam iki gün kalabildi


Yönetim kurulu tarafından Bülent Korkmaz'ın sözleşmesi tek taraflı feshedilirken, bu göreve devre arasında Hakan Kutlu getirildi. Kutlu, Antalya'da kamp yapan takımın başında sadece bir idmana çıkabilirken, dönemin kulüp başkanı Ali Kahramanlı'nın yaptığı açıklamaların ardından görevinden ayrıldı.

Kutlu'nun ardından teknik direktörlük koltuğu emanet edilen Nurullah Sağlam da sürpriz bir kararla iki gün sonra görevini bırakınca, teknik direktör krizi iyice tırmandı.


- Sorunlar halkasına idman boykotu da eklendi


Uzun süre alt sıralara "demir attığı" ligi, teknik direktör Ümit Özat yönetiminde tamamlama kararı alan Mersin İdmanyurdu'nun problemlerine bir de oyuncuların, maddi alacaklarını gerekçe göstererek yaptıkları idman boykotları eklendi.

İkinci yarının kalan maçlarında da aradığı çıkışı yakalayamayan kırmızı-lacivertliler, 31. haftada deplasmanda Çaykur Rizespor'a 2-0 yenilince, küme düşmesi kesinleşti.

Mersin İdmanyurdu'nun lige erken vedası kırmızı-lacivertli taraftarlarda hayal kırıklığına neden olurken, Özat'ın sözleşmesi de feshedildi. Kalan maçlarına antrenör Serkan Damla yönetiminde çıkan Mersin ekibi, son maçlarda altyapıdan yetiştirdiği genç oyunculara şans verdi.


- Yeni sezona borçlarla başlayacak


PTT 1. Lig ile ilgili henüz bir yol haritası çizemeyen Mersin temsilcisinde, 77 milyon 182 bin 193 liralık borç da yönetimi, gelecek sezon öncesi düşündürüyor.

Kadroya takviye yapabilmesi için transfer tahtasının açılmasına engel olan 11 milyon 725 bin lira borcu ödemesi gereken kırmızı-lacivertlilerde yönetim, başkan adayı çıkması durumunda olağanüstü genel kurula gidecek.


- "Transferi açamazsak sıkıntılar çok büyür"


Mersin İdmanyurdu'nda uzun yıllar teknik heyette görev yapan, Özat'ın ayrılışının ardından da ligdeki son haftalarda takımın başında maçlara çıkan antrenör Serkan Damla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalıcı bir takım oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Her zaman Süper Lig'e yakışan bir takım olduklarını ifade eden Damla, "Bazen dibe vuruşlar, gerçeği görme konusunda yardımcı olur. Kurumsal sistemi yapamadıktan sonra bu tür ligden düşmeler, kalkmalar her zaman yaşanabilir." dedi.

Damla, tesisleşme ve kurumsal yapılanma gibi konulardaki sorunların çözülmesi gerektiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Mersin İdmanyurdu için 'Ne yapabiliriz?' diye herkesin düşünmesi lazım. Bu takımın yeniden Süper Lig'e dönmemesi için hiç bir sebep yok. Oluşturulacak geniş kapsamlı bir programla, öncelikle tesis ve altyapı problemleri çözülmeli. Kurumsal anlamda iyi bir sistemle alt yapıdan yetişecek oyuncular, üst takıma kazandırılabilir. Bu hem Mersin hem de Türk sporu açısından çok önemli."

Yeni sezon öncesi takımın borçlarına da değinen Damla, "Transferin önünde borç engeli var. Transferi açamazsak sıkıntılar çok büyür, bunu daha önce de yaşadık. Elimizde Khalili, Sadiku, Mitrovic ve kaleci Muammer gibi çok iyi oyuncular var. İyi bir yapılanmayla bu oyunculardan elde edilecek gelir, takımın geleceği için kullanılabilir. Borçlar da herkesin el birliğiyle aşılabilir. Transfer engeline neden olan borçlar da birebir görüşmeyle indirilip, bir şekilde ödenebilir. Yeter ki Mersin için el ele verilsin. Bu kent, bu takım, her şeyin en iyisini hak ediyor." diye konuştu.

Damla, takımdaki geleceğinin henüz netleşmediğini belirterek, yıllardır Mersin İdmanyurdu'nun bir "çocuğu" olarak hizmet verdiğini, üzerine ne görev düşerse her zaman en iyisini, diğer arkadaşları gibi yapmaya çalışacağını kaydetti.


Yorumlar