Mersin İdmanyurdu, Rıza Çalımbay ile sözleşme imzaladı

Spor Toto Süper Ligi'ne yükselen Mersin İdmanyurdu Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Çalımbay, Mersin İdmanyurdu'na başarılı olmak için geldiğini belirterek çok çalışarak bunu gerçekleştireceklerini...

Google Haberlere Abone ol
Mersin İdmanyurdu, Rıza Çalımbay ile sözleşme imzaladı

Spor Toto Süper Ligi'ne yükselen Mersin İdmanyurdu Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Çalımbay, Mersin İdmanyurdu'na başarılı olmak için geldiğini belirterek çok çalışarak bunu gerçekleştireceklerini kaydetti.

Hilton Otelinde düzenlenen imza töreni önce bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Türkiye'nin belli isimlerinden olan Rıza Çalımbay'ı Mersin'e getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Çalımbay'ı değerli, karakterli bu işi iyi bilen ve bugüne kadar bu sektörde hiçbir yanlışı olmayan bir kişi olarak tanıtan Kahramanlı "Hocamıza bizi ve Mersin'i tercih ettiği için teşekkür ederim. İnşaallah bundan sonra bu süreçte yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte kendisine destek vereceğiz. Biz hocamıza güveniyoruz. Bu işi kendisi ile birlikte yaparak bundan sonra Mersinimizi daha iyi yukarılara nasıl taşıyabiliriz bunları değerlendireceğiz." diye konuştu.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay ise Mersin'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bundan bir hafta önce başkanla bir araya geldiklerinde yaptıkları konuşmada ondaki arzu ve isteğini gördüğünü anlatan Çalımbay,"Başkanımız az önce dediği gibi artık bir asansör takım değil kalıcı bir takım olmasını bizden istedi. Bu takımında çok iyi şeyler yapmasını istedi. Başkanımı inançlı gördüğüm için bende görevi kabul ettim. Dün buraya geldik dünde imza atabilirdik ama dün geldik tesisleri gezdik hem sahayı gezdik yapabileceklerimizi konuştuk. İşimizin zor olduğunu biliyorum." diye konuştu.

Böyle takımlarda daha öncede çalıştığına dikkat çeken Çalımbay şöyle devam etti: "O takımlarda da gayet başarılı işler yaptık. Yani lige yeni çıkmış bir takım. Çünkü böyle takımlarda yeniden takım kurma gibi düşüncemiz oluyor. Bazı arkadaşlarımız mutlaka takımda kalacak ama diğer takımlar gibi ligdeki takımlar gibi az bir transferle lige girmemiz tabiki doğru olmuyor, onun için her şeyden önce ben olsun ekibim olsun başta yönetimimiz olsun çok çalışmamız gerekiyor bu takımı hem ligde tutacak hem hedefi olacak bir takım şekline getirmemiz gerekiyor. Bizim özellikle yaptığımız şey kaldığımız yerlerde çıkardığımız oyuncular bizim için çok önemli. Yani biz gittiğimiz kulüplerde günü değil geleceği de düşünerek o kulüpten biz bir şey alıyorsak bir sorumluluğumuzda varsa mutlaka orayada çok iyi şeyleri bırakırız. Ondan sonrada ayrılmamız gerekirse ayrılırız. Ama bizim burdaki gayemiz bir kere başarılı olmak."

Futbolculuk hayatı ve teknik direktörlük hayatında hep hedefi olan bir insan olduğunu dile getiren Çalımbay "Bizim için başarı herşeyden önce gelir. Ben buraya başarı için geldim. Başarımı olmak için ne gerekiyorsa mutlaka yapacağız. Bunları yaparken burdaki en büyük olay birlik beraberlik. yönetimimiz desteği çok önemli. Tesis dışında burda herşey çok iyi ama onunda sözünü aldık. Ligde başarılı olmak için teknik heyet ve futbolcuların dışında en büyük etken taraftar. Taraftarlarımızla kenetlenmemiz birlik beraberliki çinde takımımızı yukarıya çıkarmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Çalımbay bir basın mensubunun sözmeşmenin süresini sorması üzerine Mersin İdmanyurdu ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladık. Antrenörlük hayatımdan hiçbir zaman 3 senelik 2 senelik 5 senelik imza atmadım. Atmam da. İlk sene benim hedefim vardır. Yakalarsam zaten yönetimle uzun süreli bir sözleşme yaparım problem değil. Bana göre burdaki sözleşmenin süresinden çok ilk sene yapacağımız çok çok işler var. Onları başarmamız gerekiyor. Ondan sonra sözleşme önemli değil. 10 yıllıkta yapsan işler istediğin gibi gitmezse bana göre hiçbir anlamı yok" cevabını verdi.

Konuşmaların ardından Çalımbay kendisini Kırmızı Lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

CİHAN

Yorumlar