Mersin İdmanyurdu, Oktay Delibalta ile 1 yıllık sözleşme imzaladı

Spor Toto Süper Ligi'nde mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu Gençlerbirliği'nde forma giyen Oktay Delibalta ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Delibalta, Rıza Hoca'nın ilgisi ve kulubün bu sene Süper Lig'de yapmak istediklerinin kendisini heyecanlandırdı

Google Haberlere Abone ol
Mersin İdmanyurdu, Oktay Delibalta ile 1 yıllık sözleşme imzaladı

Spor Toto Süper Ligi'nde mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu Gençlerbirliği'nde forma giyen Oktay Delibalta ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Delibalta, Rıza Hoca'nın ilgisi ve kulubün bu sene Süper Lig'de yapmak istediklerinin kendisini heyecanlandırdığı için

bu oluşumun içinde olmak istediğini belirtti.

Kulüp binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Mersin İdmanyurdu Genel Sekreteri Abdi Kurt, 2014-2015 futbol sezonu ile ilgili transfer çalışmalarının titiz bir şekilde devam ettiğini söyledi. Mersin İdmanyurdu olarak, bir yıl önce düştükleri evleri olan Süper Lig'de tekrar döndüklerini anlatan Kurt, "Bu takım bundan sonra kalıcı olacak, kalıcı olabilmesi için de her şeyden önce çok değerli futbolcuların, yetenekli kardeşlerimizin transfer edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın çok titiz çalışmaları neticesinde başkan ve yönetim kurulunun onayıyla Oktay Delibalta'nın transferini gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurt, "Oktay, şu anda 29 yaşında, bize göre genç. Biz geçen yıl PTT birinci ligin en yaşlı takımıydık, şimdi gençler operasyonu içerisindeyiz. Transfer ettiğiniz bütün yabancılar genç, diğerleri de genç olacak inşallah. Mücadele eden, mücadelesinin sonucunu alacak, bir ekip kuruyoruz." dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun bu sene lige yeni çıkan bir takım gibi olmayacağını vurgulayan Kurt, şöyle devam etti: "Çok deneyimli bir kadro kuruyoruz. hem genç hem deneyimli kadro kuruyoruz. Oktay kardeşimiz, hepimizin bildiği üzere orta saha oyuncusu, ileriye dönük orta saha oynar. Takımımızın orta sahasına çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Bir yıllık anlaşma yaptık. İnşallah seneye de durumumuza bakacağız. Karşılıklı birbirimizden memnun olacağız. Tam taraftarımızın aradığı bir oyuncu tipi."

"MERSİN İDMANYURDU BENİ HEYECANLANDIRDI"

Oktay Delibalta ise Mersin İdmanyurdu'na imza attığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Bu transfer sezonunda bir çok takımla görüşmeleri olduğunu hatırlatan Delibalta, "Fakat buraya geldiğimde Rıza Hocamızın ilgisi, kulübün projeleri, bu sene Süper Lig'de yapmak istedikleri beni heyecanlandırdı. Ben de bu projelerin, bu oluşumun içinde olmak istedim. Çünkü futbol heyecanla yapılacak bir şey. Bana anlatılan projelerden heyecanlandım ve bu oluşum içinde olmak istedim. Rıza hocama ve yönetime teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Mersin'in belli bir taraftar potansiyeli bulunduğunu, bunun da futbolcular için önemli olduğuna işaret eden Delibalta, şunları kaydetti: "Yeni statta taraftarımızın desteğinin artarak devam edeceğini düşünüyorum, çok mutluyum. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğimi ve formayı hem saha içinde hem saha dışında gerektiği gibi taşıyacağımı düşünüyorum."

CİHAN

Yorumlar