Merakla başladığı halterde Avrupa şampiyonu oldu

- Caner Toptaş, Sivas'ta merakla girdiği halter salonunda tanıştığı antrenörü Hüseyin Dökmetaş'ın çabasıyla kısa sürede Avrupa rekortmenliğine ulaştı - Milli halterci Caner: "Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'nda rekorları kırarak, altın madalya kazandım" - "15 yaş altında yarıştığım için maddi olarak bir gelirim yok"

Google Haberlere Abone ol
Merakla başladığı halterde Avrupa şampiyonu oldu

ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - İsrail'de düzenlenecek Gençler Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Caner Toptaş, merak ederek başladığı halter branşında kısa zamanda rekorlar kırarak, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) milli takım kampında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan genç sporcu, Sivas'taki antrenörü Hüseyin Dökmetaş'ın çabasının rekortmen bir halterciyi ortaya çıkardığını söyledi.

Salona girinceye kadar aklında halter sporunun olmadığını belirten Caner, "Merakım nedeniyle halter salonunun önünden geçerken içeri girdim. Bir süre tribünde oturarak çalışan arkadaşları izledim. O anda tanıştığım şimdiki antrenörüm Hüseyin Dökmetaş'a 'Ben halter yapmak istiyorum' dedim. O da bana bir kaç hareket gösterdi. O hareketleri yapmakta başarılı olduğumu gören antrenörüm beni bırakmadı ve bu günlere geldim." diye konuştu.

Caner, halterin zor bir spor olduğunu belirterek, "Herkes yapamaz. Ben bunları göz ardı ettim. Ben bu sporu seviyorum. Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'nda rekorları kırarak, altın madalya kazandım." dedi.

Bir çok kez Türkiye şampiyonu olduğunu ifade eden Caner, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir ay önce Polonya'da düzenlenen 15 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandım. 15-20 gün önce de Dünya Şampiyonası'na katıldım ancak bileğimdeki sakatlık nedeniyle beşinci olabildim. Polonya'da Avrupa şampiyonu olurken, Avrupa rekorlarını da kırdım. Rekortmen olmak güzel bir duygu. Bunun karşılığını da alıyorsun."


- Ailesi tepki gösterdi


Genç milli halterci Caner, branşa ilk başladığında ailesinin tepki gösterdiğini belirtti.

Ailesinin boyunun kısa kalacağını savunarak, spordan vazgeçirmeye çalıştığını anlatan Caner, "Bu nedenle de karşı çıktılar." dedi.

Babasının inşaat işçisi olduğunu dile getiren Caner, "Ailem ilk tepkiden sonra bana bayağı bir destek oldu. 15 yaş altında yarıştığım için maddi olarak bir gelirim yok." ifadelerini kullandı.

Caner, ailesine rağmen hocasının desteğiyle spora devam ettiğini belirterek, "Şimdi de çok şükür iyi yerlerdeyiz. Halteri seçtiğim için çok memnunum. Sıkıntım yok." değerlendirmesini yaptı.

İsrail'de düzenlenecek Gençler Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceğini hatırlatan Caner, "Elimizden geleni yapacağız. İnşallah madalya alırım." dedi.




Yorumlar