Men sonrası Eskişehirspor Başkanı Hoşcan: CAS'a başvuracağız

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA tarafından 1 yıllık men cezasının ardından yaptığı açıklamada, "Haftaya, ​Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağız." dedi.Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA Tahkim...

Google Haberlere Abone ol
Men sonrası Eskişehirspor Başkanı Hoşcan: CAS'a başvuracağız

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA tarafından 1 yıllık men cezasının ardından yaptığı açıklamada, "Haftaya, ​Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağız." dedi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA Tahkim Kurulu'nun, Eskişehirspor'a verdiği Avrupa kupalarından 1 yıl men kararına tepki göstererek, üzüntülerini dile getirdi. Maraton.com'un haberine göre Başkan Hoşcan yaptığı açıklamada cezaya tepki göstererek, "Haftaya, ​Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağız." dedi.

Hoşcan, UEFA'nın verdiği karardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Eskişehirspor'un bu kararı bir üst mahkeme olan CAS'a taşımak için UEFA'nın ilk adımından hemen sonra çalışmalara başladıklarını da ifade eden Hoşcan, "3 Temmuz sürecinin artık bitmesini istiyoruz. Avrupa kupasına katılacak her takımın karşısına şike soruşturmasının çıkması sona ermelidir. Haftaya CAS'a başvuracağız. Biz haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Eskişehirspor camiası, CAS'dan çıkacak olumlu kararı bekleyecek." diye konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR CAS'A GÜVENİYOR

Bu arada UEFA Disiplin Kurulu'nun, Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verdiği Eskişehirspor Kulübü, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) adil bir karar vererek cezayı kaldıracağını ümit ettiğini bildirdi.

Siyah kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada kararın UEFA tarafından kulübe iletildiği belirtildi. Cezanın tüm camiayı derinden etkilediği vurgulanan açıklamada, ceza gerekçesinde, "UEFA Disiplin Müfettişliği tarafından temin edilen hiçbir belge ve delil yer almamaktadır." denildi.

Cezanın Türk polisi tarafından yapılan soruşturmada dönemin teknik direktörü Bülent Uygun ve dönemin futbolcusu Ümit Karan hakkında elde edilen ve adı geçenlerin yargılanmalarına dayanak teşkil edildiği ifade edilen açıklama şu şekilde:

"Kulübümüzün söz konusu süreçte adı geçmediği gibi UEFA Tahkim Kurulu ceza gerekçelerinde de adı geçmemektedir. Kulübümüz fair play kurallarını uygulamak için bütün tedbirleri almıştır. Bu Tahkim Kurulu'nda da ifade edilmiştir.

Buna rağmen söz konusu süreçte dönemin teknik direktörünün ve bir futbolcunun adının geçmesi nedeniyle kulübümüzün cezalandırılması 'Adalet' anlayışı ile bağdaşmamaktadır. UEFA’nın şikeye 'Sıfır Tolerans' politikasının kurbanı olduğumuzu değerlendirmekteyiz.

Kulübümüzün haklarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunun için CAS'a başvurumuzu yapacağız. Ümit ediyoruz ki CAS, adil bir karar vererek hak etmediğimiz bu cezayı kaldıracaktır."

CİHAN

Yorumlar