Memorial Hans Gutmann 2016 Hava Rallisi

- Macaristan'ın Jakabszallas Havaalanı'ndan havalanan 15 uçak, Bursa'ya geldi

Google Haberlere Abone ol
Memorial Hans Gutmann 2016 Hava Rallisi

BURSA (AA) - Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde her sene düzenlenen, bu yıl ise ev sahipliği Türkiye'ye verilen Memorial Hans Gutmann 2016 Hava Rallisi, start aldı.

Ralliye katılan ekipler, Macaristan'ın Jakabszallas Havaalanı'nda buluştuktan sonra birlikte havalanarak, Bursa Yenişehir Havaalanı'na ulaştı.

İstanbul Havacılık Kulübü pilotlarından ve etkinliğin Türkiye organizatörü Turgut Kulaçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Memorial Hans Gutmann Rallisi'nin her yıl Avrupa’nın değişik bölgelerinde düzenlendiğini hatırlattı.

İstanbul Havacılık Kulübü olarak etkinliğe ev sahipliği yapmak için geçen yıl teklifte bulunduklarını anlatan Kulaçoğlu, "İlk planda 25 ülkeden 40 uçak gelecekti. Ancak ülkemizde yaşanan olumsuzluklardan sonra bu sayı 15 uçağa düştü." dedi.

Kulaçoğlu, ekibin lideri Jean Birgen, genel sekreter Peter Sodermans ve diğer pilotların Mudanya'da Türk Hava Kurumu (THK) ve diğer bölge havacıları ile bir araya geleceğini belirterek, "Ralli çerçevesinde ekipler tarafından, Yenişehir'den sonra sırasıyla Samsun, Ordu-Giresun havaalanları ziyaret edilecek ve Gürcistan'a geçilecek. Uçakların dönüş güzergahı ise Antalya üzerinden olup, misafirler orada da ağırlanıp bölgenin sportif havacıları ile buluşacaklar." diye konuştu.


Yorumlar