Mehmet Özdilek'den hakemlere: Herkese eşit olun

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, hakemlere tepki gösterdi. Özdilek, "Türkiye'de maalesef kurallar her takıma farklı uygulanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Özdilek'den hakemlere: Herkese eşit olun

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, hakemlere tepki gösterdi. Özdilek, "Türkiye'de maalesef kurallar her takıma farklı uygulanıyor. Aslında her takıma eşit olması lazım." dedi.

Takımının deplasmanda Fenerbahçe'ye iki penaltı atışı sonasında 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın bitimindeki basın toplantısında konuşan Özdilek, bugünkü toplantıda objektif olmayacağını vurgulayarak, "Futbolda bazen iyi oynarsınız, bazen kötü oynarsınız. Bu akşam iyi oynamadık. Fenerbahçe'nin baskısını hissettireceğini biliyorduk. Zaman zaman bu baskılarını hissettik fakat geri adım atmadık. Hakemin bu baskıdan etkileneceğini hissetmiyordum. Cüneyt Çakır da bu baskıdan etkilenmiş. Verilen fauller, penaltılarla ilgi yorumu insanlar yapacaktır. Bize de verilmeyen penaltılar vardı, biz de onları TV'de anlatsak hoş olmaz. Türkiye'de maalesef kurallar her takıma farklı uygulanıyor. Aslında her takıma eşit olması lazım. Kötü oynadık mazeret üretmiyorum. Fenerbahçe bizi yenebilir. Bu kadar kolay penaltı verilmemeli. Kurallar her takım için geçerli olmalı. Türkiye'de fazla konuşan ağlayan öne geçiyor. Bundan sonra biz de mi ağlayacağız, bilemiyorum. Ligin kalan 11 haftasında hakemlerin biraz daha objektif olmalı." diye

Mehmet Özdilek, futbolun aktörlerinin futbolcular olduğunu, hakemlerin aktör olmadığını ve aktör olmaya çalışmaması gerektiğini kaydetti.

Basın toplantısına katılan Özgür İleri ise Fenerbahçe karşısında oyunu kendi sahalarında kabul ettiklerini ifade ederek, "Sonuçta Fenerbahçe gibi bir takıma karşı oynuyorsanız açık oynayamazsınız. Oyunu kendi sahamızda kabul ettik. İyi futbol oynadık. Pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. Soyunma odasında konuşulan ilk penaltının olmadığı yönünde. Tam göremediğim için bir şey diyemiyorum. Kalan her maçımız final niteliğinde." diye konuştu.

Basın toplantısına katılan diğer bir oyuncu Radzkou da "Deplasmanda oynamak zordu. İlk yarı iyi savunma yaptık. İkinci yarı penaltı olmayan bir pozisyondan golü yedik. Sonra bu baskıyı kıramadık. Olmayan bir penaltıdan golü yiyence durumumuz değişiyor." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar