Mehmet Özdilek: Futboldan keyif almaya çalışıyorum

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, futbolda yaşanan olumsuzlukların insanların bakış açısını ve sevgisini değiştirdiğini bunun da büyük bir tehlike olduğunu kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Özdilek: Futboldan keyif almaya çalışıyorum

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, futbolda yaşanan olumsuzlukların insanların bakış açısını ve sevgisini değiştirdiğini bunun da büyük bir tehlike olduğunu kaydetti.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 3 Temmuz sürecinden sonrası Türk futbolunda gelinen nokta ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bir basın mensubunun yaşanan olaylar sonrası futboldan keyif alıyor musunuz? Yönünde ki soruyu cevaplayan Özdilek, "Futbolun içerisinde bir insan olarak şahsen ben keyif almaya çalışıyorum. Ama dışarıdaki seyredenlere baktığınız zaman, futboldan çok futbol dışı etkenler konuşulmaya başlandı. Her maç için her müsabaka için, siz ve bizler futbolun içerisindeki insanlar olarak böyle bir süreci bundan önce yaşamadım ve görmedim." diyerek şöyle devam etti:

"Aslında futbolu çok az konuşup daha çok etkenlerini konuşan programların ön plana çıktığı insanların zaman zaman değil çok büyük bir bölümünün futboldan uzaklaştığı futbol sevgisinin yavaş yavaş körelmeye başladığı bir ortam. Seyirci ortalamalarına baktığımız zaman Avrupa’nın aşağıya giden ülkelerinden biriyiz. Futbolu bu kadar seven bir ülke olmamıza rağmen, bakıldığı zaman Türk Milli takımının da buna etken olabileceğini ve etkileyebileceğini düşünerek Avrupa ve Dünya şampiyonalarında olamaması insanları karamsarlığa itiyor. Futbolla yatıp futbolla kalkan bir ülkenin insanları olarak bunu bir süreç olarak değerlendiriyorum. Bununda artık sonuna gelinmesini ve nokta konulması gerektiğini her yerde ifade etmeye çalışıyorum."

Son süreçte Trabzon’da, Fenerbahçe maçında ve daha öncesinde yaşanan olaylardan dolayı insanların ve futbolun yorulduğunu ve zarar gördüğünü ifade eden genç teknik adam, "Bu marka değerini tekrar hep birlikte ayağa kaldırmalıyız. Dolayısı ile bu yaşanan süreçte hem ülke futbolu kaybediyor hem ülke sevgisi kaybediyor. Sevginin olmadığı özellikle futbol sevgisinin olmadığı hiçbir yerde de başarı beklemek çok gerçekçi olmaz. Kulüplerin tekrar Avrupa arenasında başarılı olması adına hem Milli takımın bundan sonraki süreçteki Avrupa ve Dünya şampiyonasında olması düşüncesiyle tekrar kendimizi çek etmeliyiz. Buna tekrar yapılandırma mı dersiniz yeniden organizasyon mu tekrar şemalandırma mı dersiniz ne derseniz deyin ama insanların içerisinde ki futbol sevgisini öldürmemek önemli bir unsur olmalı. Çünkü insanların futbola olan sevgisi ve bakış açısı değişmeye başladı. Bu futbol için en büyük tehlikedir." ifadelerini kullandı.

Hafta sonunda oynayacaklarını Elazığspor maçı ile ilgili de görüşlerini açıklayan Özdilek, "Son 9 hafta kalmasını rağmen ligde çok şey değişecektir. Altında üstünde çok değişeceğine inanıyorum. Elazığspor maçı da öyle bir maç olacak. Rakip için ne kadar önemliyse bizim içinde öyle. Ama burası Ankara, her takıma karşı öndeyiz ve favoriyiz." diye konuştu.

Öte yandan kırmızı-siyahlılar Elazığspor maçı hazırlıklarına tek çalışma ile devam etti. Mehmet Özdilek yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda oyuncular ağırlıklı olarak kondisyon çalışması üzerinde durdu. Yaklaşık bir buçuk saat süren çalışma yarı sahada yapılan maç ile sonra erdi.
CİHAN

Yorumlar