Mehmet Özdilek: Antrenöre artık daha uzun süre sabır gösteriliyor

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Türkiye’de eskiye göre antrenöre bakış açısının değiştiğini artık kulüplerin antrenörlere daha uzun süre sabredebildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Özdilek: Antrenöre artık daha uzun süre sabır gösteriliyor

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Türkiye’de eskiye göre antrenöre bakış açısının değiştiğini artık kulüplerin antrenörlere daha uzun süre sabredebildiğini söyledi.

Türkiye'de futbol ile siyasetin iç içe olduğuna da vurgu yapan Mehmet Özdilek, başarısızlıkta antrenörlere olan sabırsızlığın artık değiştiğini, tek bir takımda en uzun görev yapan teknik direktörlerden birisi olduğunu belirtti.

Genç teknik adam, takımın son durumu, teknik direktörlük, hafta sonunda oynayacakları Akhisar Belediyespor karşılaşmasını yönetecek hakem Barış Şimşek, duayen başkan Süleyman Seba ve Türk futbolu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başarısızlıkta antrenörlere olan sabırsızlık artık değiştiğini ifade eden genç teknik adam, "Türkiye'de en uzun süre çalışan teknik adamlardan biriyim. Geçmiş dönemlerde yöneticilerin, başkanların, medyanın ve taraftarların bakış açıları biraz daha farklı idi. İki üç dört maç bulmadan değişiklikler olabiliyordu. Artık bu durumun değiştiğini, her kesimin daha sağlıklı düşündüklerini ve daha hoşgörü içerisinde yaklaştıklarını görmek sevindirici. Türkiye'nin realitesi, istediğiniz kadar bilginiz, beceriniz, vizyonunuz olsun bunu saha sonuçları ile birleştiremezseniz çok uzun süreli kalma şansınız yok. Bizim mesleğin meyvesi sahadaki başarı. Bunu sağlarsanız işleri daha kolay halledebiliyorsunuz. Dolayısı ile bazen değişiklikler oluyor. Artık yöneticiler, taraftarlar ve başkanlar daha hoşgörülü yaklaşıyorlar. Bu yaklaşımın doğru olduğunu ve daha da uzaması gerektiğini düşünüyorum.'' dedi.

"GENÇLERBİRLİĞİ'NDE HENÜZ BAŞARDIĞIMIZ BİR ŞEY YOK"

Gençlerbirliği’nde geride bıraktığı zaman zarfını değerlendiren Özdilek, ''10 haftadır buradayım, oynadığımız müsabakalarda 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 de mağlubiyet aldık. Son beş haftadır da kaybetmeyen bir Gençlerbirliği var. İkinci yarıya iyi başlamak istiyorduk. Bakıldığında lig enteresan bir seviyede devam ediyor. Her puanın, her galibiyetin önemli olduğu bu kulvarda kazanarak başlamak moral ve güven açısından çok önemliydi bizim için. Kazanılması gereken bir müsabakaydı bizim için kazandık. Bundan sonraki sürece tek tek bakacağız ve her maça ayrı ayrı konsantre olacağız. Amacımız kazanabileceğimiz kadar maç kazanmak. Hep söylüyorum, kolay kaybetmeyen ve kazanmayı alışkanlık haline getirmiş bir Gençlerbirliği'ni sahada seyirciye göstermek. Şu anki durumda her şey yolunda gidiyor ama! Bugünkü durumda başarmış olduğumuz hiçbir şey yok. Aynı ciddiyetle, aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

"BARIŞ ŞİMŞEK KAYBEDİLMEMELİ, KAZANILMALI"

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında yaşananlar sonrası gündeme oturan hakem Barış Şimşek’in hafta sonu deplasmanda oynayacakları Akhisar maçının atanmasını değerlendiren Mehmet Özdilek, hakemlerin muhakkak baskı altında olacağını onlarında zor bir iş yaptıklarını kaydetti.

Özdilek, maçtan sonra bile bazen izlenen görüntülerden karar vermenin zor olduğuna dikkat çekerek, "Biz ve birçok insan maçlardan sonra bile doğru kararlar veremezken hakemler maçın içerisinde kararlar verip en azından doğru veya yanlış yorumlanabiliyor. Bakıldığında Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşmasından bir hafta önce Bursaspor-Gençlerbirliği karşılaşmasını Barış Şimşek yönetmişti. Bu karşılaşmada iyi bir maç yönetti. Peformans olarak son zamanlarda seyrettiğim en üst performanslardan biriydi hakem camiası için. Bir hafta sonrada talihsiz bir süreç başına geldi. Ben o günde söyledim, Barış Şimşek’i kaybetmek mi yoksa kazanmak mı? Realitesine baktığımız zaman bence kazanmak. İyi bir hakem, zaman zaman hata olabilir ama oyun içerisinde. Oyuncular da, bizde, hakemlerde hata yapabiliyor önemli olan geneline bakmak. Genelinde başarılı mı evet bana göre başarılı bir hakem." şeklinde konuştu.

"SÜLEYMAN SEBA KAÇAN ŞAMPİYONLUĞUN FATURASINI BANA KESTİ"

Beşiktaş’n duayen başkanlarından Süleyman Seba ile ilgili düşüncelerini anlatan ve yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle kendisine acil şifalar dileyen Özdilek, ayrıca Seba ile yaşadığı ilginç anıyı paylaştı.

Özdilek, Süleyman Seba kendisi için ne ifade eder? sorusuna, 'o bizim için çok şeyler ifade eder' diyerek, Seba ile yaşadığı bir anısını paylaştı. Özdilek, şu ifadeleri kullandı: "Baba duygusu ve baba şefkati ile başkanlık yapmış ve bunun yanında bir o kadarda ciddi bir yapıya sahip olan saygınlığı çok yüksek olan değerli bir insandır. Başkanla olan anımız dördüncü şampiyonluğu averaj ile kaybetmiştik. Son iki haftada Galatasaray ile çekişiyoruz. İçerideki maçımız Trabzonspor maçı. O haftada kendisi beni çağırıp görüşme yapmıştık. O süreçte bana çok topla oynuyorsun çok topla oynama basit oynamayı düşün dedi. Trabzonspor ile berabere de kalsak iş bitiyordu. Maçın başında 1-0 öne geçtik sonra 1-1 oldu ve 88. veya 89. dakikada rakip ceza sahasında çalım attım ve topu kaptırdım. O topun dönüşü otuz pas sonra bizim kalede gol oldu. Recep’in yaptığı penaltı ile gol yedik. Maçı kaybettik Galatasaray şampiyon oldu. Sonra biz hep bir araya geldiğimizde Süleyman abi bana dördüncü şampiyonluğumuzu sen kaybettirdin derdi. Bende niye başkanım derdim, oda sen topu orada kaybetmezsen, kaptırmazsan bu iş olmayacak ben sana söylemiştim. Bende ya Başkan tamamda ben rakip 18 de kaptırdım sonrasında 30 pas var. O bana olsun derdi ve böyle bir tatlı anımız var ve bunu da her yerde anlatır."

"TÜRKİYE'DE FUTBOL VE SİYASET İÇ İÇE"

Son olarak Türkiye’de siyaset ve futbolun ilişkisini değerlendiren başarılı teknik adam, "İkisini birbirinden uzak tutalım diyoruz ama ne siyaseti futboldan, nede futbolu siyasetten uzak tutma şansımız yok. İç içe girmiş bir durumda. Futbol futbolun konuşulduğu ve dış etkenlerin olmadığı bir spor olmalı. Ama maalesef bunu başaramıyoruz ve sadece bizde değil her yerde bu tür sıkıntılar var. Çok ayırma şansımız yok ama minimize etmek önemli. Bunda ne kadar başarılıyız, buda tartışılır. Dolayısı ile iç içe çok yakın temasta.'' sözlerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar