Mehmet Özdilek: Ankara’da maçların favorisi Gençlerbirliği’dir

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Ankara’da oynanan tüm maçların favorisinin Gençlerbirliği olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Özdilek: Ankara’da maçların favorisi Gençlerbirliği’dir

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Ankara’da oynanan tüm maçların favorisinin Gençlerbirliği olduğunu söyledi. Cuma akşamı oynanacak Beşiktaş maçında hava ve saha şartlarının zorlayıcı olacağını vurgulayan Özdilek, taraftarlardan fedakârlıkta bulunmadıklarını istedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Türkiye Spor Toto Süper Ligi’nin son maçında Cuma günü saat 20.00’de Beşiktaş maçı öncesi kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.

Hayatının önemli iki haftasını yaşadığını belirten Özdilek, “Geçen hafta 5 yıl çalıştırdığım Antalyaspor’a karşı mücadele ettim. Bu hafta da 14 yıl hizmet ettiğim Beşiktaş takımına karşı mücadele edeceğiz. Her ikisinin de bana kattığı çok büyük değerler var. Futbolda en önemli şey bulunduğunuz kulübe en iyi şekilde hizmet etmek olmalı, biz bu kültürle yetiştik. Geçen hafta da olduğu gibi bu hafta da tek düşüncemiz Beşiktaş’a karşı kazanmak olacak. Seyircinin bizim için ne kadar önemli olduğunu sürekli söylüyorum. Onlar maçın içinde oldukları zaman, takımına destek verdikleri zaman, o enerji ile birlikte takımın mücadele gücü, isteği ve coşkusu yukarılara taşınıyor. Ankara bizim evimiz, evimizde oynayacağız. Moralımız yerinde. Dün ile bugün arasında ciddi farklılıklar var. Geldiğimiz günü ile bugün arasında ciddi farklılıklar var. Takımın kendine olan isteği coşkusu çok yukarıda. Son haftayı da galibiyetle kapatıp ilk yarıya moralli bir şekilde kapatmak istiyoruz. Bunu yapabilecek gücümüzün de olduğunu ifade ediyorum. Burada zorlayıcı olan Cuma akşamı hava ve saha koşulları olacak. Seyircimizden o anlamda biraz fedakârlık istiyorum. Kolay değil eksilerde gelip maç seyretmek ama bu hafta onlara gerçekten ihtiyacımız var. Onların desteği bizim için çok önemli.” dedi.

Yeni yılı galibiyetle karşılamak istediklerini vurgulayan Özdilek, “Ankara’da tüm maçların favorisi biziz, Gençlerbirliği takımıdır. Oyuncularımızın da bu anlamda düşünmeleri bizi memnun ediyor. Kolay bir maç olmayacak. Beşiktaş’ın içinde bulunduğu süreçte yaşadığı sakatlıklar, problemeler bu maça çok yansıyacağını düşünmüyorum. Beşiktaş’tan çok, Gençlerbirliği takımı olarak bizim yapacaklarımız, sahaya yansıtacaklarımız daha önemli. Son haftalarda o anlamda iyi bir duruş gösteriyoruz. Mücadele gücümüz yüksek, iştahımız yüksek, kazanma arzumuz yüksek. Güven olarak da çok yukarılara çıktığımızı inanıyorum ama hiçbir maçın kolay olmadığını da biliyorum. Beşiktaş il yine zorlu bir müsabaka oynayacağız.” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK OYUNCU İLE GÖRÜŞÜYORUZ”

Transfer politikalarına da değinen Özdilek, “Oynanmamış bir müsabaka daha var. Onlar sonra muhakkak ki raporumuzu başkanımızla ve yönetim kurumumuzla paylaşacağız. Bu sürece kadar zaman zaman görüş alışverişi yaptık. Hem Türk hem yabancı birçok oyuncu ile görüşüyoruz. İhtiyaçlarımızı ve eksiklerimi biliyoruz. Bu eksikliklerimizi gidermek adına muhakkak ki kadromuza katacağımız oyuncularımız olacak. Cumadan sonra da isimleri yavaş yavaş ortaya çıkacaktır. Sadece bizim tarafımızdan değil herkes tarafından bilinen eksikliklerimiz var. Doğru transferlerle halletmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“HAYALCI DEĞİLİM”

Futbolda hedeflerin olması gerektiğine de değinen Özdilek açıklamalarına şöyle devam etti: “Bir yerlere varmamız kolay değil ama gerçekçi bakmamız lazım. İlk sekiz hafta 4 puanda olan bir Gençlerbirliği vardı. 16. Haftada belki de birçok kişinin bu puanı yakalayamaz dediği bir Gençlerbirliği 18 puanı yakaladı ve 21 yapma şansı var. Bunu kovalayacağız. Şartlar bize ne getirir bilemem. Hayalci değilim, gerçekçi hedefleri insanlarla ve kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Kendimizi garantiye almamız lazım. Her takımın her takımı yenebileceği, kimsenin daha ne olacağını ortaya kayamayacağı bir lig oynuyoruz. Özellikle ikinci yarı başladıktan sonra 4-5 hafta konuşmak biraz daha doğru olur diye düşünüyorum. Bulunduğumuz yerden şuanda çok mutlu değiliz. Puan farklarının çok yakın olduğu bir lig oynuyoruz. Her maçımız bir final.”

Öte yandan Beşiktaş maçı için antrenmanlara başlayan Gençlerbirliği’nde sakatlığı nedeni ile kadroda olmayan Serkan Kurtuluş, gribal enfeksiyon geçiren Nemanja Tomic, Doğa Kaya ve Mervan Çelik ile Antalyaspor maçı sonrası kasığında zorlanma meydana gelen Jimmy Durmaz antrenmana katılmadı.


CİHAN

Yorumlar