Mehmet Bülent Torpil Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası

- Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Arman: "Şampiyonaya katılan 425 sporcudan 258'nin genç ve yıldız kategorisinde mücadele edecek olması bizi gelecek adına umutlandırıyor"

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Bülent Torpil Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası


MERSİN (AA) - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunca düzenlenen Mehmet Bülent Torpil Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası, Mersin'in Erdemli ilçesinde başladı.

Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç sporcuların atıcılık ve havalı tabanca atışlarına büyük ilgi duyduğunu belirtti.

Arman, şampiyonanın eski federasyon başkanı Torpil anısına düzenlendiğine işaret ederek "Şampiyonaya katılan 425 sporcudan 258'nin genç ve yıldız kategorisinde mücadele edecek olması bizi gelecek adına umutlandırıyor. Genç ve yıldızların şimdiden burada müsabakalara katılarak tecrübe edinmeleri ileride olimpik birer sporcu olarak uluslararası müsabakalarda bizi temsil etmeleri ve başarılı sonuç getirmesi oldukça önemli." diye konuştu.

Yapılan turnuvaların önemine değinen Arman, "Sporcularımız son yıllarda girdiğimiz tüm yarışmalarda ülkemize madalyalarla dönmeye başladılar. Gençlere imkan tanındığında neler yapabileceklerini gördük. Bu sporcularımızın da genç kategorilerden gelmesi ilerisi açısından da bizi umutlandırıyor." şeklinde konuştu.

Federasyon başkanı Arman, yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde 425 sporcunun katıldığı şampiyonanın 4 Ekim Salı günü sona ereceğini kaydetti.


Yorumlar