Mehmet Ali Yılmaz: Federasyon artık özerk değil

Eski spor bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun talimatla yönetildiği için özerk olmadığını ifade etti.Mehmet Ali Yılmaz, Halkalı Atakent Anafen Dersaneleri öğrencilerini kabul...

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Ali Yılmaz: Federasyon artık özerk değil

Eski spor bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun talimatla yönetildiği için özerk olmadığını ifade etti.

Mehmet Ali Yılmaz, Halkalı Atakent Anafen Dersaneleri öğrencilerini kabul etti. Basın mensuplarının ve öğrencilerin sorularını cevaplayan Mehmet Ali Yılmaz, şike sürecinde Trabzonspor'un 2010 - 2011 sezonu lig kupasını federasyondan istemesi gerektiğini söyledi. Fenerbahçe'nin kupa veremeyeceğini dile getiren Bakan Mehmet Ali Yılmaz, bordo mavili yönetimin kupa için yanlış adrese gittiğini de belirterek, şöyle konuştu:

"Trabzonspor'un Fenerbahçe ile hiçbir sorunu yoktur. Sorunu kupayı veren merci ile yani federasyonla. Şike yapılmışsa federasyonun kupayı vermesi gerekiyor. Henüz bir kıpırdama yok. Trabzonspor da yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. FIFA ve UEFA'ya müracatlar ediyor, gündem devam ediyor; ama geçti. Şimdi başka kupa almak için uğraşmamız lazım. O gitti artık."

"KUPA İÇİN YANLIŞ ADRESE GİDİLMİŞ"

Fenerbahçe'ye yüklenip Fenerbahçe ile Trabzonspor'un arasını bozmanın doğru olmayacağını savunan tecrübeli spor adamı, "Düşman değil, dost olmak gerekiyor sporda. Yanlış adrese gidilmiş. Sanki kupayı Fenerbahçe bizden zorla almış. Suç işleyen cezasını çeker. Kupa kiminse ona verilir. Onu verecek olan yer Futbol Federasyonu." diye konuştu.

HAMİ MANDIRALI KONUSU

Geçen sezonun ikinci yarısının ortasında takımın başına geçen, sezon sonu itibariyle de görevden ayrılan teknik direktör Hami Mandıralı ile ilgili bir soruya da Mehmet Ali Yılmaz, "O da bizim oyuncumuz, yönetim nedense onu uygun görmedi. Başka hocayı uygun gördü. Bizim bu şartlarda bile 4. olmamız iyi bir sonuç. Hami kalan maçları iyi oynattı. Acemilik yapmadı." cevabını verdi.

Geçen sezon Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve saha olayları sebebiyle tatil edilip, bordo mavililerin hükmen mağlup sayıldığı maça, iki takım arasında yaşanan sorunların etkisinin olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Yılmaz, şu karşılığı verdi:

"Sahaya bir takım cisimler atılmıştır, hakem de tatil kararı vermiştir. Trabzonspor da cezalandırılarak 3 - 0 hükmen mağlup sayılmıştır. Bu affedilemez, maç o noktaya gelene kadar Trabzonspor, 3 - 0 galip olmalıydı. Başarılı bir maç çıkaramadık. Bunların hepsinin sebebi ne? Kupayı Fenerbahçe'den istemekten kaynaklanıyor. Fenerbahçe suç işlemişse kendine, her koyun kendi bacağından asılır. Biz kupayı bize verecek olan kurumdan isteyeceğiz. Federasyonu zorlayacağız. Federasyon da artık özerk değil. Kendi seçilmiyor, seçilmiş gibi görünen duruma geçti. Talimatlarla yönetildiği için çözsünler ben karışmıyorum."

MAHKEMEYE TAŞINAN GERGİNLİK

Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun eski başkan Sadri Şener'e dava açmasını ve yaşanan süreci doğru bulmadığını da söyledi. Olayların kamuya yansımasının doğru olmadığını dile getiren Mehmet Ali Yılmaz, şunları söyledi:

"Kendi içinde kalıp tartışılabilir. Böyle birbirini incitici, kulübün üzerinde de şaibe oluşturucu şekilde iddiaların konuşulması, hele kulübü yönetmiş insanların şimdiki başkanın da yapmaması lazım. Ben de bunlara şimdiki hassasiyeti dikkate alarak karışmıyorum."

Trabzonspor'da hem en genç hem de en uzun başkanlık yapan kişinin kendisi olduğunu da hatırlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benimle çalışan hiçbir arkadaşla ağız dalaşı bile yapmadım. İyi geçinmişizdir, ama arkadan bakıyorsun bir sürü dedikodu çıkıyor. Böyle de dedikodusu bol bir yörede belki de ülkede yaşıyoruz. Bunlar azalırsa kurumların güvenilirlikleri artar. Zaten Trabzonspor insanların gönlüne taht kurmuş büyük bir kulüptür. Kendi gücüyle gelmiş İstanbul'u geride bırakmış bir kulüp. 3 büyük kulüp varken 4 büyük kulüp olmuş çok kolay iş değil, Trabzonspor bunu başarmış. Tahtında oturuyor indirilemez oradan, buna onların da gücü yetmeyecek zaman herşeye ilaç olacaktır."

"OLCAN ADIN'IN GİTMESİ LAZIM"

Mehmet Ali Yılmaz, Galatasaray ve Beşiktaş'la adı anılan ve kendisinin de gitmek istediği söylenen Trabzonsporlu futbolcu Olcan Adın'ın gitmesi gerektiğini belirtti.

Gitmek isteyen bir adamı zorla tutmanın doğru olmayacağını savunan Mehmet Ali Yılmaz, "Bu çocuk da gitsin istediği kulüpte oynasın. Trabzonspor da başka bir Olcan bulsun. Ya bu konuma gelmemek lazım ya da yazılanlar doğruysa gitmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un bünyesindeki yıldız futbolcuların gitmek istemesi ve başka takımlarda oynayan yıldız futbolcuların ise bordo mavili takıma gelmeyi istememesiyle ilgili bir soruya da Mehmet Ali Yılmaz, şöyle cevap verdi:

"Medya mensupları bunun sebebini biliyor. Net olarak bir açıklama yapmam. Şartlar böyle gerektiriyor böyle oluyor. Kulübü yönetenlerin de bir zaafı olabilir. Onların arzusu eğer gerçekten şampiyon olmaksa yıldız oyunculara ihtiyaçları vardır. Onları bırakmaması gerekir. Galatasaray'a verilenleri de bırakmaması gerekirdi. Ama yetmemiş onların yerine de başkalarını aldılar. Onlar da aynı olacak diye düşündüler. Düşünenle olan bazen tutmuyor birbirini. Şimdi de fazla yıldız kalmadı.

Mevcutta Olcan bu sene parladı. O da gitmek istiyorsa sebebini tam araştırmak lazım. Trabzonspor büyük bir kulüp şampiyonluğa oynuyorsa gitmek istememeli. Bizim dönemimizden bahsetmek doğru değil; ama bizde gitmek isteyen yıldız olmamıştır. Yabancı yıldızları da rahat rahat almışızdır. Trabzonspor'dan gideceğim demek abesle iştigal geliyor bana. Yönetimin bir eksiği mi var o böyle mi istiyor bunu bilmek lazım."

"SİYASET KULÜPLERE GİRDİĞİNDEN BERİ BİRLİK SAĞLANAMIYOR"

Türkiye'de futboldaki özerkliği kendi bakanlığı döneminde getirdiğini de belirten tecrübeli spor adamı, siyasetin sporu bozduğunu ifade ederek, "Mevcut iktidardan bahsetmiyorum. Hepsi bozmuştur. Siyaset kulüplere girdiğinden beri kulüplerde birlik sağlanamıyor." dedi.

Trabzonspor'un yönetim bazında yaşadığı sıkıntılarla ilgili bir soru üzerine Mehmet Ali Yılmaz, "Otomatikman ayrılıklar oluşuyor. Ayrılıklar varsa da olaylar, o zaman ülkenin karışık tartışmaları gibi tartışmalara dönüşüyor. Ülkede bir olay oluyor abartılıyor, azaltılıyor ve çoğaltılıyor tartışmalara dönüşüyor. Bu da kulüplere yansıyor doğru değil. Ben kulüplerde siyaset olmasını istemiyorum. Kulüpler herkesin ortak sevgisidir. Hangi partili olursa olsun Trabzonsporluysa bizden. O yüzden böyle yönetim toplandığı zaman başka partililer ne yapar diye tedbir alarak konuşulmamalı. Salt Trabzonspor'un ferdi olarak konuşmak lazım." karşılığını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın spora bakışını öven, tesis ve altyapı yatırımlarında verdiği desteği takdir eden Mehmet Ali Yılmaz, "Başbakanın anlayışı burada çok açık. Para konusunda çok rahat bir şekilde gidilebilir. O konuda farklı tavır takınmazlar. Para istemek için illa Tayyipçi olmaya gerek yok." diye konuştu.

Mehmet Ali Yılmaz son olarak, kendisinin tekrar başkan olup olmayacağı yönündeki soruya ise espirili bir şekilde karşılık verdi. Yılmaz, "Ben sahibiyim, belki su koyverebilirim. Geçmişte yapılan doğru bilinen yanlışların neticesi olarak böyle şeyler yaşatmışlardır. Onun mesuliyetini yaşasınlar biraz. Çatı aday yok, Çatı Cumhurbaşkanı adayımız olacaktı o da yok. Seçme, seçilme şansımızı iyi kullanacağız. Öyle bir hakkımız var, vatandaşız." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar