Medipol Başakşehir Vodafone Arena'dan lider çıktı

- Turuncu-lacivertliler, takipçisi Beşiktaş ile Vodafone Arena'da oynadığı maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak zirvedeki yerini korudu - Medipol Başakşehir bu sezon deplasmanda oynadığı 6. maçta ilk kez puan kaybı yaşadı

Google Haberlere Abone ol
Medipol Başakşehir Vodafone Arena'dan lider çıktı


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda takipçisi Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir, puan kaybetmesine rağmen bu haftayı da lider kapatmayı garantiledi.

Bu sezonki 12. maçında 3. kez sahadan beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, puanını 30'a yükseltti. İkinci sıradaki Beşiktaş'ın puanı ise 28 oldu.

Medipol Başakşehir, Vodafone Arena'dan aldığı beraberlikle namağlup unvanını da korumayı başardı.


- Medipol Başakşehir'in deplasmanda ilk puan kaybı

Turuncu-lacivertliler, bu sezon deplasmanda ilk kez puan kaybı yaşadı.

Beşiktaş karşısında bu sezon 6. deplasmanına çıkan Medipol Başakşehir, daha önce oynadığı 5 maçı da kazanmayı başarmıştı.

Geride kalan 5 deplasman maçında kalesinde yalnızca Galatasaray karşısında 1 gol gören turuncu-lacivertlilerin, dış sahada yediği gol sayısı da 2'ye yükseldi.

- Emre Belözoğlu ve Ferhat Öztorun sakatlandı

Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu mücadelenin 39. dakikasında, Ferhat Öztorun da 57. dakikada sakatlıkları nedeniyle oyundan çıktı.

Abdullah Avcı, Emre'nin yerine sezon başında takıma katılan Joseph Attamah'a, Ferhat'ın yerine de Eren Albayrak'a şans verdi.

Ganalı Attamah, bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi.

Emre Belözoğlu, oyundan çıktıktan sonra kaptanlık pazubendini Mahmut Tekdemir taktı.

- Cengiz Ünder 3. golünü attı

Beşiktaş karşısında, Medipol Başakşehir'in tek golünü atan genç oyuncu Cengiz Ünder, bu sezon ligdeki gol sayısını 3'e yükseltti.

Süper Lig'deki ilk yılını geçiren 19 yaşındaki futbolcu daha önce de Aytemiz Alanyaspor ve Akhisar Belediyespor filelerini havalandırmıştı. Cengiz'in bu sezon 4 de asisti bulunuyor.

Cengiz'in attığı golde pası veren Edin Visca da bu sezon 4. asistini yaptı.


- Medipol Başakşehir'in verilmeyen gol itirazı

Turuncu-lacivertli takımın 87. dakikada Mahmut Tekdemir ile attığı gol, hakem Cüneyt Çakır tarafından faul gerekçesiyle verilmedi.

Visca'nın pasında savunmanın arkasına sarkan Mahmut, aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Hakem Cüneyt Çakır, Mahmut'un defans arkasına yaptığı koşu sırasında Oğuzhan Özyakup'a faul yaptığı gerekçesiyle oyunu durdurdu. Bu pozisyon sonrasında teknik direktör Abdullah Avcı ve Medipol Başakşehir yedek kulübesi yoğun itirazda bulundu.


- Mustafa Pektemek Beşiktaş'a karşı

Medipol Başakşehir'in sezon başında Beşiktaş'tan kiraladığı Mustafa Pektemek, mücadelenin 87. dakikasında siyah-beyazlı takıma karşı oyuna girdi.

Abdullah Avcı, bu dakikada Mehmet Batdal'ın yerine Mustafa'yı oyuna sürdü.


- Yenilmezlik serisi 21 maça yükseldi

Medipol Başakşehir, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 21 maça yükseltti.

Bu sezon yaptığı 12 maçın 9'unu kazanan, 3'ünden beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, geride kalan sezonun son 9 müsabakasında da 5 galibiyet ve 4 beraberlik almıştı.

İstanbul ekibi, ligdeki son yenilgisini geçen sezonun 25. haftasında Osmanlıspor'a karşı 3-2'lik skorla yaşamıştı.


Yorumlar